Zsuzsi, Mi is kb úgy csináljuk, ahogy Attila leírta. A nagyobb lélegzetvételű beégetést úgy csináltuk régebben, hogy jól beolajoztuk a serpenyő alját, falát és sütőben kiégettük. Igen ezt többször is meg lehet ismételni, de én sosem ismételtem.
Elmosásnál van, hogy egy rövid ideig áztatom, ha beleragadt a cucc. Kikaparom egy is bambusz négyszöggel (ez olyan mint egy spatula, csak nincs nyele), majd vizet bele, felforral, kiönt, kitöröl (ha kell akkor a bambusszal még kikaparom ami benne maradt). A gáztűzhelyen szoktam megszárítani, vékonyan olajat kenek bele és egy picurkát felhevítem és így teszem el a következő használatig. Nagyon ritkán előfordul, hogy szivaccsal is nekiesek, de ügyelek arra, hogy nem legyen mosogatószeres.
Még az jutott eszembe, hogy egyszer használtam olyan kerámia bevonatos serpenyőt, ami nagyon szuper volt. Azt nem tudom, hogy mennyire tartós, de azt sokan használták és sose ragadt le benne semmi. Fingom nincs, hogy mi volt a márkája, de a belseje homogén fehér volt. Ami anyukámnak van, az olyan mintha valamilyen csillám porral lenne beszorva. Az gagyi.