Erdekelne,hogy van-e valakinek tapasztalata az optimais ontozesi mennyiseggel,minoseggel stb....
Ki hogyan ontoz es mennyit,mikor stb?
A kerdesem azert merult fel,mert kiserlertezem a kulonbozo vizekkel valo ontozessel es megdobbentett,hogy az esoviz es a kutvi milyen kulonbsegeket produkalt tobb novenynel is.
Azt hogy hogyan csinalom most nem irnam le ido hianyaban, de nehany noveny esetben a tapasztalatom a kovetkezo:
soska,spenot,salata,uborka,hagyma,parlagfu,kukorica,mangold esetben a termeszetes eso kb 30-40%os novekedes kulonbseget mutatott a kutbol valo ontozeshez kepest plusszban!!!!
A gyokrezoldsegek esetben ennel is erdekesebb volt az eredmeny szamomra:
A novekedeseben mar megalt petrezselyem az elmult het esozesi kovetkezteben,hatalmas es suru lombozatot inditott el,mig azok akik nem jutottak csak furt kut vizhez azoknal semmifele valtozas nem volt megfigyelheto!
A kiserletben szereplo novenyek megegyezo mennyisegu vizet kaptak,mint a hullo csapadek.
A paradicsom estben viszont az esoviz hamarabb es nagyobb mertekben inditotta el a peneszedesi folyamatokat,mint a szinten felulrol kapott kutviz !? erdekes
HA barkinek van tapasztalata az ontozes teren szivesen veszem,vesszuk,mert jelenleg ugy tapasztalom,hogy ennek nagyobb jelentosege van,mint eddig sokan gondoltuk...ha estleg valakinek van hasonlo kisrlete a mar begyujtott esovizzel es kutvizzel,akkor azt kulonosen szivesen vennem!