Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: *** Tudnivalók és szabályok ***

*** Tudnivalók és szabályok *** 10 éve 4 hónapja #9115

  • kovibali
  • kovibali profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 495
  • Köszönetek száma: 261
Kedves Fórumozók!

"A hét vendége" egy különleges hely a fórumon belül: itt nem a szokásos beszélgetések zajlanak a látogatók között, hanem minden különálló fórum témában egy-egy meghívott vendég válaszol a feltett kérdésekre. Olyan vendégek, akik a fórum szervezőinek kérésére vannak virtuálisan jelen, és azért lettek meghívva, mert úgy gondoljuk, hogy valamiért érdekes lenne beszélgetni velük. Lehet hogy azért, mert szakértői egy területnek, lehet hogy azért, mert különleges, amit csinálnak, lehet hogy azért, mert sokat tanulhatunk tőlük.

Mivel ők nem "hétköznapi" látogatói a fórumnak, így ezekben a témákban néhány egyedi alapelv és szabály van érvényben, kérjük ezeket olvassátok el, és tartsátok szem előtt!

Egy vendég jellemzően nagyjából 1 hétig élvezi a vendégszeretetünket, ez azt jelenti, hogy az adott téma 1 hétig aktív, addig lehet benne új hozzászólást tenni. Utána a téma lezárásra kerül, olvasni még lehet korlátlan ideig, de új hozzászólásra már nem lesz lehetőség.

A vendégünk jelenléte egy megtiszteltetés. Kérünk mindenkit, hogy a szervezőkhöz hasonlóan ő is tekintse saját vendégének a meghívottat, és ennek megfelelően bánjon vele. A vendég látogatásának fő célja, hogy lehetőségünk legyen tanulni tőle. Ennek módja kérdések feltétele hozzászólások formájában, amire a vendégünk válaszol, szintén hozzászólások formájában.

Hogy ez a kérdez-felelek hatékony és örömteli legyen, a következő alapelvek betartására szeretnénk kérni mindenkit:

  • A vendég idejét és energiáját szánja ránk, megosztja velünk tudását, ezért kérjük, hogy legyetek irányukba maximális tisztelettel!
  • Az esemény célja a tanulás. Ehhez a legrövidebb, a fórum keretein belül megvalósítható és mindenki számára elfogadható út a kérdéseken keresztül vezet. Kérünk mindenkit ezért, hogy kérdésekkel közelítsen a téma megértése felé, kevésbé kritikával, kötekedéssel, vitával!
  • A kérdések tömörek és érthetőek legyenek, ne azok értelmezésével, vagy a félreértések tisztázásával menjen az idő!
  • Itt kivételesen nem egy viszonylag szűk téma kerül megbeszélésre, hanem több téma is felmerülhet az egymás után jövő különböző kérdésekben, és könnyen előfordulhat, ezek valamelyikével kapcsolatban sürgős, részletekbe menő megbeszélni valótok támad egymással. Ennek kérjük nyissatok új témát a fórum megfelelő kategóriájában, és ott folytassátok az elmélyülést! A vendég témákban a kommunikáció fő iránya a kérdezők és a vendég között legyen, ne egymás között!
  • Külföldi vendég esetében a téma kizárólagos nyelve az angol, a magyar hozzászólásokat töröljük. Ha valakinek nyelvi nehézsége támad egy kérdés megfogalmazásakor, kérjen segítséget. A jelenlévő moderátorok, és a többi fórumozó is biztosan szívesen segít.
  • Minden téma bevezető hozzászólásában bemutatjuk a vendéget, elmondjuk, hogy mi lesz a kérdez-felek témája. Kérünk mindenkit, aki szeretne kérdést feltenni, hogy az adott téma alapjaiban egy kicsit tájékozódjon, hogy lehetőleg ne a legelemibb kérdések megválaszolásával teljen az idő!

És végül. A sok szabály, a szigorúság, és a különleges vendég se vegye el senkinek a kedvét vagy bátorságát a kérdezéstől! Ezek a "vendégségek" akkor lesznek sikeresek, ha sok érdekes kérdés hangzik el. Úgyhogy csak bátran! ;)
Utolsó szerkesztés: 10 éve 4 hónapja Beküldte: kovibali.
Téma zárolva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: zsanettrp, emre
Oldal elkészítésének ideje: 0.167 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum