Permablog

  • Címlap
    Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
  • Kategóriák
    Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
  • Címkék
    Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Szerzők
    Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
  • Csoportblogok
    Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
  • Archívum
    Archívum Korábbi bejegyzések listája
  • Bejelentkezés
    Login Login form
Bloggerek

zeck

zeck még nem állította be az életrajzát

toti2

toti2 még nem állította be az életrajzát

Herbalbi

Herbalbi még nem állította be az életrajzát

sjudit

sjudit még nem állította be az életrajzát

magzsuzsi

Rabul ejtett az erdőkertészkedés gondolata, így 2014 elején vettünk egy telket Száron, ahol szép fokozatosan szeretnénk kialakítani a saját, szipi-szupi erdőkertünket. Ez a blog főleg ezt a folyamatot szeretné megörökíteni, azzal a nem titkolt céllal, hogy kicsit összehozza a téma iránt érdeklődőket, és serkentse a tapasztalatok cseréjét.

fuma

Amióta az eszemet tudom, mindig volt kertünk. Gyerekkorunkban ki lett adva a feladat a nyári szünetben, kinek mit kell megkapálni, kigazolni, vagy kukoricát eggyelni. Aztán a magam ura lettem. Sose felejtem el, amikor az önálló kertembe lementem a "Biokultúra" legfrissebb számával, meg papírral, amire ráírtam, mit hova vessek. Csak azon imádkoztam, nehogy meglássák a szomszédok. Ennek immáron több mint harminc éve. Az álmom mindig egy biofarm volt, amit sajnos nem tudtam megvalósítani. Most biokert az amire törekszem, hogy óvjam a természetet, és a családom egészségét. Kisebb nagyobb kihagyásokkal volt mindig kertem. Igaz, volt hogy a fáradtságtól ősz végén azt mondtam néha, hogy többé nem kell nekem kert, de amikor eljött a tavasz, a nap korai sugara a kertben talált.

gergo55

gergo55 még nem állította be az életrajzát

csacskaanyó

csacskaanyó még nem osztott meg semmit a 'Magamról' mezőben

Dávid

Már több éve ismerkedek a permakulturával. 2008-ban végeztem egy PDC-t az USA-ban Scott Pittman és Larry Santoyo tanítása alatt. Azóta különböző országokban, és éghajlatokban wwoofoztam tanyákon, biofarmokon, közösségekben, stb.

Most Budapesten lakok, és ez az első alkalom, hogy a városi permakulturával is foglalkozzak. Belvárosi lakásomat akarom a leghatékonyabban kihasználni, amit csak tudok megtermelni, és ötleteket, tapasztalatokat, és magát a folyamatot más érdeklődővel megosztani. Erre a célra rendszeresen szervezek hétvégi délutáni találkozókat a "Városi Sejt"-ben. Több infó erről a facebook oldalon: www.facebook.com/varosisejt

ecovitka

Miről szól ez a blog? Itt azokkal a gondolataimmal és élményeimmel találkozhatsz, amelyek valamiért kikívánkoznak belőlem. Mesélek a PerMaLom tanyáról, ahol egy sokrétű élettér kialakításához használjuk a permakultúra tervezési rendszerét. Olykor indíttatást érzek arra, hogy egy-egy angol nyelvű irományt lefordítsak. De sokszor azt is megosztom, ami éppen motoszkál a fejemben. Ha leírom, az nekem is segít tisztába tenni a gonolataimat. Éppen ezért, amit itt olvasol, az egy pillanatnyi állapotot tükröz. Amint a gondolatok szavak formájában megjelennek a monitoron – a születésük pillanatában – el is évülnek. Meghalnak és újjászületnek minden pillanatban, amikor új tapasztalattal, ismerettel gazdagodunk. Tehát arra kérlek, hogy ne vegyél mindent készpénznek abból, amit itt olvasol. Amit nyújtani szeretnék, az a gondolatok felébresztése, inspiráció. Izgalmas időket élünk, melyben egy közös álmodásra és dialógusra invitállak.


“Egy ember álma, az csak egy álom.
Az együtt álmodás egy új valóság kezdete.”
F. Hundertwasser

gergo

Gergő még nem osztott meg semmit a 'Magamról' mezőben

adminisztrator

adminisztrator még nem állította be az életrajzát