EcoVitka

  • Címlap
    Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
  • Kategóriák
    Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
  • Címkék
    Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Szerzők
    Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
  • Csoportblogok
    Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
  • Archívum
    Archívum Korábbi bejegyzések listája
  • Bejelentkezés
    Login Login form

Baji Béla Szentesre látogat

Beküldve - - - Permakultúra tanfolyamok
  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • 2283 megjelenés
  • 0 hozzászólás
  • Nyomtatás

Még kell aludnunk egy jó párat, de szépen lassan közeleg az időpont, amikor Baji Bélát fogjuk vendégül látni a PermaLom tanyán egy hétvégi permakultúra bevezető erejéig. A kertészkedésnek álcázott forradalom (aka permakultúra) botanikai vonalában nagyon erős Béla és mi ezt a tudást szeretnénk kiaknázni és a tanfolyam részvevői számára is elérhetővé tenni. 

 

permakultura_Baji_Bela_tanf_palkat_sm.jpg

Bővebb infó: permaforum.hu/tanfolyam
Jelentkezés: goo.gl/forms/9F01wruYVX


Már legalább egy tucatszor hallgattam és néztem végig Béla diáit a tapasztalatairól, de mindig fedezek fel benne új és megfontolandó dolgokat. Béla több, mint két és fél évtized kemény kétkezi munkájának eredményét tárja elénk. Mégpedig arról, hogy egy kizsigerelt, csupasz szántóföldből hogyan varázsolt egy polikultúrás dzsungelt a Tápiószele közeli homokon.

Úgy egy évtizede a permakultúra bekerült a köztudatba és mára már nem csak afféle csodabogarak nagyon szűk köre érdeklődik iránta. Béla azóta kitartóan járja az országot, és mindenkivel megosztja a növényekről, polikultúráról és a természeti rendszerekről felhalmozott ismereteit.

 

Baji_Bela.jpg

 

Tanfolyamain mindig jut alkalom természetjárásra, ahol a városi panel betyár is szorgosan jegyzeteli a különféle növények neveit. Béla rámutat arra, hogy mely növények magjait érdemes gyűjteni és betelepíteni a saját környezetünkbe is. Segít beazonosítani a füveket, virágokat, gazokat, bokrokat, fákat, vagyis az erdőkben, mezőkön fellelhető megannyi csudaságot. Amikor pedig egy kis szabadije akad, egyedül veti magát be a bozótosba és a rétekre, hogy megtömje a zsebeit és kallódó nejlon zacskóit millió apró maggal, amit aztán a tanyáján szór szét, vagy juttat el a Pannon magbankba.

Gyümöcsfák szaporításához az egyik kedvenc módszere a chip szemzés, amit ezúttal is bemutat, sőt a módszer elsajátítására is lesz lehetőség.


Béla mellé Pásztor Krisztit hívtuk meg előadónak, aki abban lesz segítségünkre, hogy egy kicsit felkorbácsolja az állóvizet és játékos formában vagy éppen remek kommunikációs technikák alkalmazásával segítsen elmélyíteni a permakultúra esszenciáját.

 

Ha felkeltettük az érdeklődésed, ne habozz, kapcsolódj be. A tanfolyamon ingyenesen vehetsz részt, ha a május 14 és 16 között segítesz a terep előkészítésében.

 

Madárfüttyös szép tavaszi napokat.

Vitka

0
Miről szól ez a blog? Itt azokkal a gondolataimmal és élményeimmel találkozhatsz, amelyek valamiért kikívánkoznak belőlem. Mesélek a PerMaLom tanyáról, ahol egy sokrétű élettér kialakításához használjuk a permakultúra tervezési rendszerét. Olykor indíttatást érzek arra, hogy egy-egy angol nyelvű irományt lefordítsak. De sokszor azt is megosztom, ami éppen motoszkál a fejemben. Ha leírom, az nekem is segít tisztába tenni a gonolataimat. Éppen ezért, amit itt olvasol, az egy pillanatnyi állapotot tükröz. Amint a gondolatok szavak formájában megjelennek a monitoron – a születésük pillanatában – el is évülnek. Meghalnak és újjászületnek minden pillanatban, amikor új tapasztalattal, ismerettel gazdagodunk. Tehát arra kérlek, hogy ne vegyél mindent készpénznek abból, amit itt olvasol. Amit nyújtani szeretnék, az a gondolatok felébresztése, inspiráció. Izgalmas időket élünk, melyben egy közös álmodásra és dialógusra invitállak.


“Egy ember álma, az csak egy álom.
Az együtt álmodás egy új valóság kezdete.”
F. Hundertwasser

Hozzászólások

  • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég 2024 márc. 19, kedd