Permablog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Archívum
  Archívum Korábbi bejegyzések listája
 • Bejelentkezés
  Login Login form

Búcsú a fórumtól és köszönet

Beküldve - - - Kategorizálatlan
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 458 megjelenés
 • 0 hozzászólás
 • Nyomtatás

 

20230209_Bucsu_01_20220920_171337.jpg

 

 

Majdnem pont kilenc éve kezdtük el alakítgatni a kertünket, majd, szinte ezzel egy időben, 2014 áprilisában elindítottam ezt a blogot is. Lassú víz partot mos: bár évente csak néhány bejegyzést írtam, azt cserébe kitartóan, így az évek alatt mégis egész komoly anyag gyűlt össze. A történet kevéssé feltűnő része, hogy mindezt a technika ördögével való hadakozás nélkül tehettem, hála a permafórum által nyújtott rendkívül kényelmes blog-felületnek. Mivel az első években az alakuló kert, gyerkőcök, doktori, és hasonló nyalánkságok rengeteg energiát emésztettek föl, ez felbecsülhetetlen segítség volt számomra, amit nem tudok eléggé megköszönni…Köszi, Gergő, és permafórum admin-csapata!

 

Most viszont elérkezett a búcsú ideje, hiszen végre elkészült a saját honlapunk! Nagyon itt volt az ideje: mostantól ezen keresztül értek el minket legkönnyebben, itt tájékozódhattok a programjainkról (egyre inkább lesznek ilyenek is!), és a blogot is átköltöztettük ide. Úgy döntöttünk, hogy a régi bejegyzések az alattuk kialakult beszélgetésekkel együtt a permafórumon is elérhetők maradnak, 2023-tól viszont az új blogbejegyzéseket már csak a saját honlapunkon posztolom. FONTOS: azok kedvéért, akik esetleg nem szeretnék magukat a facebook szeszélyes algoritmusaira bízni, viszont szeretnék nyomon követni, hogy mi újság a házunk táján, van lehetőség feliratkozni a hírlevelünkre. Ez nem bújtatott reklám akar lenni, egyszerűen az a célunk, hogy aki szeretne, kényelmesen értesülhessen a szakmai tartalmakról és/vagy programjainkról.

 

Végül pedig még egy kis nosztalgia, akit nem érint, ugorja át: valójában a permafórum jóval-jóval több volt egy kényelmes felületnél. Évekig volt a hazai permakultúrával ismerkedők és kísérletezők legkomolyabb hazai fóruma, az online felületek közül pedig talán az első. Rengeteget tanultunk együtt és egymástól, emellett szakmai kapcsolatok, sok-sok ismeretség és barátságok kötettek. Bár már nem a fórumon csevegünk, ezek a kapcsolatok azóta is megmaradtak, és számos módon alakították/alakítják az életünket. Hüp-hüp, köszi mindent!

 

Most pedig jöjjön a tavalyi, kilencedik évi évértékelő blogbejegyzés, immár az új honlapon, jó olvasgatást!

0
Rabul ejtett az erdőkertészkedés gondolata, így 2014 elején vettünk egy telket Száron, ahol szép fokozatosan szeretnénk kialakítani a saját, szipi-szupi erdőkertünket. Ez a blog főleg ezt a folyamatot szeretné megörökíteni, azzal a nem titkolt céllal, hogy kicsit összehozza a téma iránt érdeklődőket, és serkentse a tapasztalatok cseréjét.

Hozzászólások

 • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég 2024 jún. 16, vasárnap