Gergő blogja

  • Címlap
    Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
  • Kategóriák
    Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
  • Címkék
    Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Szerzők
    Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
  • Csoportblogok
    Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
  • Archívum
    Archívum Korábbi bejegyzések listája
  • Bejelentkezés
    Login Login form

Életjel

Beküldve - - - Kategorizálatlan
  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • 1889 megjelenés
  • 4 hozzászólás
  • Nyomtatás

Már egy jó ideje nem jelentkeztünk, ezért gondoltam dobok egy sort szeretett követőinknek, hogy tudassam, még élünk és nem vitt még el sem a CO sem a kéménytűz.

Az utóbbi időben kicsit meglassultunk - a nap nagy részét a városban töltjük (amikor éppen nem külföldön jár valamelyikőnk) - de azért napról napra haladunk. Képeim nincsenek, Vitka meg nincs itthon, így én most csak szövegesen jelentkezem.

Szóval a történtek:

- Komposzt építés: Vettünk a szomszédtól egy pótkocsinyi friss marhatrágyát amit Vitka és Roli elkezdtek összekeverni a városi zöldhulladékkal. Némelyik kupac elég szépen duruzsolt 50-60 fok  körül amikor mértük.

- Tapasztás: Vitka és édesanyám betapasztották a kunyhó belsejének kb 1/4-ét. Aztán bejöt a fagy.

- Galéria: Tibivel egy délután összedobtuk egy gaéria alapjait majd 1-2 nap extra munkával levágtam a fedő deszkákat újrahasznált hajópadlóból. Most visszaszedtem, takarítom őket, megpróbálom kezelni lenolajjal, majd felcsavarozom őket a helyükre.

- Villanyszerelés: Már van 2 lámpánk és egy dugalj az elektromos olajradiátorhoz (azzal is akarunk kisérletezni)

- Sparhelt kitisztítása és üzembe helyezése: Ezt majdnem elfelejtettem.. A sparhelt elég jól működik, amikor nem túl szeles az idő. Amikor igen, akkor néha visszafüstöl. Napi 1-2 órai fűtéssel fel tudom vinni a hőmérkletet 10-12 fokra. Viszont szerencsére a fűtéseknek köszönhetően éjszaka sem ment minuszba a hőmérséklet legtöbbször. Az nem baj ha nem fagy meg és olvad ki állandóan a száradó tapasztás.  Sajnos a kinti tapasztást mossa az eső, uh. azon még dolgozni kell majd. A fűtésre egyre inkább egy rakéta kályhát látok majd működőképesnek és kivitelezhetőnek.

Gondolom egy csomó dolgot kifelejtettem. Vitka hamarosan ismét itt lesz és akkor élvezhetitek a képes beszámolóit is.

 

Üdv,

--

Gergő

0

Hozzászólások

  • adminisztrator
    adminisztrator 2012 dec. 16, vasárnap

    Sziasztok,

    így ismeretlenül, én is a követőtökké váltam önkéntelenül (a rím nem volt betervezve), bár igazából azt sem tudom, hogy mi a célotok ezzel a kis szalmabála-kunyhóval (pedig visszaolvastam) - ott akartok lakni? Az ország melyik részén van a kunyhó és melyik részén a város, ahol most lassultok éppen? Remélem nem voltam túl tolakodó a kérdéseimmel.

  • gergo
    gergo 2012 dec. 16, vasárnap

    Fő célunk a kísérletezés. Egyrészt technikai, másrészt emberi kísérletek :). Soha nem csináltunk még ilyet előtte, de nagyon élvezzük. Na meg ezt hozta most a flow.:p

    Hogy ki mit ért az ottlakás alatt egy kicsit nehéz definiálni. Ez a struktúra a bejelentett lakhelyünk biztos nem lesz. Nem is lehetne, mivel ad-hoc készült. Csak fogtunk egy pár természetes anyagot (na meg egy nagy darab fekete fóliát) és úgy rendeztük őket, hogy egy széltől, esőtől védett helyet kaptunk. Az már a másik része lehet az ottlakásnak, hogy úgy szeretnénk folytatni a meglévő-, valamint újrahasznosítandó-, természetes- anyagok egymáshoz illesztését, hogy képesek legyünk egy olyan helyet kialakítani, ahol akár több napot is el tud tölteni az ember. Akár télen is.

    Kb. ilyen gondolataink vannak a PermaÓllal. Közben sokat tanulunk, kreatívvá válunk a hely kihasználásával, egy csomó permakultúrás praktikát ki tudunk próbálni, megfigyeléseket és méréseket tudunk végezni a szigetelés és fűtés terén, sok meglévő anyagot újra tudunk hasznosítani, stb...

    A város az Alföldön van a Permalomtól 9 km-re. :o

  • adminisztrator
    adminisztrator 2012 dec. 17, hétfő

    Ismerek egy jó villanyszerelőt....névrokonod :D

    Válasz Mégsem
  • adminisztrator
    adminisztrator 2012 dec. 19, szerda

    Köszi a választ, kíváncsian várom a folytatást a kunyhóról és a kísérletekről!

Hozzászólás

Vendég 2024 ápr. 19, péntek