Permablog
Így mulat egy magyar Úr!
- Betűméret: Nagyobb Kisebb
- 2146 megjelenés
- 4 hozzászólás
- Nyomtatás
- Könyvjelző
Költői egypercesek.
Sziasztok!
Ezen a kissé borongós, felhős télvégen úgy gondoltam mulassunk egy kicsit. Ezért eldöntöttem, hogy feldobom az estéimet színes és egészséges, már tavaszvárós hangulatú vacsorákkal. Mindkét étel a RÉM kategóriába tartozik, amely azt jeneti, hogy Rettentő Egyszerű Megcsinálni.
Tavaszváró tekercs (magyarhangja: Burritos Béla)
Ezt azért szeretem, mert mindig van otthon ez meg az a konyhában és ebből kreálok valami elképesztő színes és finom ételt. Szóval volt otthon egy kis napraforgó mag (200g), amit citromlével (1db), csipet só, fél fej vöröshagyma és egy kis víz, melyekből botmixerrel 2 perc 30 mp alatt készült el a pástétom. Ennek felét tovább ízesítettem tökmagolajjal és egy kis tört tökmaggal is, mert ezek is éppen voltak a polcon. A másik felébe lenmagot daráltam és lenmagolajjal dúsítottam és a színe kedvéért kurkumával besárgítottam. Két pástétom rögtön kész! Mi van még? Ilyen-olyan maradék zöldségek. Ok. Elő a reszelő és mehet a cékla, a feketeretek és egy kis darabka sárgarépa rögtön bele a kis tálkákba. De mi van még a konyhában? Hoppá, egy kis lucernacsíra vigyorog a befőttes üvegben, meg a vöröshagymán is szép zöld hajtás van, de a lencsecsíra is ott figyel egy virágládában az ablak alatt. Valami kenyeret is kellene enni ehhez, hát tegnapról maradt még vékony kenyérlepényke, majd abba csavarom ezeket. Minden készen áll, úgy látom, hogy nekiülhetek mulatni úgy jó magyar Úr módjára. Kreatív ételjátékot játszani! Lássuk mi lett belőle:
Így néz ki felcsavarva:
És a végeredmény:
A 2-es számú versenyző:
Kölespuding variáció egy témára
Ezt egy másik vacsorára készítettem el, mert nagyon ráéheztem az édes ízre és gyorsan szerettem volna enni valami tápláló finomságot. Megláttam a polcon a kölest, gondoltam akkor ebből lesz a puding. De mivel ízesítsem és dúsítsam, hogy színes és tápláló legyen? Találtam mézet, szilvalekvárt, mazsolát, kókuszt, hát kb ennyiből fog állni. A kölest ledaráltam finomra a malmon (100g), lábasban fél liter vízzel megfőztem pudingnak, persze közben pótolgattam még vizet, ahogy a köles kérte és el is készült a puding. Mielőtt levettem a tűzről, még 1 kanál mézet raktam bele, hogy azt még felvegye rendesen, ne folyósítsa meg a krémet. Majd jött a rétegezés, abszolút kreatívan, ahogy éreztem azon az estén. Most csak egyfajtát készítettem, de oszthatjuk többfelé is és különböző ízekben tálalhatjuk. A rétegek közé mindig egy kis mézet vagy lekvárt csurgatok így magát a krémet csak picit kell édesíteni vagy egyáltalán nem kell, ez ízlés dolga. SZóval krém, méz, kókusz, krém, lekvár, mazsola, krém, méz, kókusz és egész dió a tetejére. Mire elkészítettem az emésztésem kellőképpen felkészült az elfogyasztására, így a kölespudingnak nem volt ideje nagyon kihűlni, mert szépen kiskanálnyi élvezetekben mind megettem. Tudom még barna rizslisztből is javasolni ezt a pudingot, szerintem ez a kettő élvezetes igazán, esetleg még a kukoricaliszt, de az picit szemcsés érzetet ad a szájban. És végezetül íme az egyperces kölespuding:
Csak bíztatni tudok mindenkit, hogy legyünk kreatívak a konyhában, mindig van ez + az a polcainkon!
Pusszantás mindenkinek!
Herbalbi
Gratula
Tetszik nagyon a menü, és ez a RÉM kategória mindent visz
Én is ilyen RÉMeket szoktam készíteni.