Permablog

  • Címlap
    Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
  • Kategóriák
    Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
  • Címkék
    Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Szerzők
    Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
  • Csoportblogok
    Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
  • Archívum
    Archívum Korábbi bejegyzések listája
  • Bejelentkezés
    Login Login form

Így mulat egy magyar Úr!

Beküldve - - - Étel-ital
  • Betűméret: Nagyobb Kisebb
  • 2146 megjelenés
  • 4 hozzászólás
  • Nyomtatás

Költői egypercesek.

 

Sziasztok!

 

Ezen a kissé borongós, felhős télvégen úgy gondoltam mulassunk egy kicsit. Ezért eldöntöttem, hogy feldobom az estéimet színes és egészséges, már tavaszvárós hangulatú vacsorákkal. Mindkét étel a RÉM kategóriába tartozik, amely azt jeneti, hogy Rettentő Egyszerű Megcsinálni.

 

Tavaszváró tekercs (magyarhangja: Burritos Béla)

Ezt azért szeretem, mert mindig van otthon ez meg az a konyhában és ebből kreálok valami elképesztő színes és finom ételt. Szóval volt otthon egy kis napraforgó mag (200g), amit citromlével (1db), csipet só, fél fej vöröshagyma és egy kis víz, melyekből botmixerrel 2 perc 30 mp alatt készült el a pástétom. Ennek felét tovább ízesítettem tökmagolajjal és egy kis tört tökmaggal is, mert ezek is éppen voltak a polcon. A másik felébe lenmagot daráltam és lenmagolajjal dúsítottam és a színe kedvéért kurkumával besárgítottam. Két pástétom rögtön kész! Mi van még? Ilyen-olyan maradék zöldségek. Ok. Elő a reszelő és mehet a cékla, a feketeretek és egy kis darabka sárgarépa rögtön bele a kis tálkákba. De mi van még a konyhában? Hoppá, egy kis lucernacsíra vigyorog a befőttes üvegben, meg a vöröshagymán is szép zöld hajtás van, de a lencsecsíra is ott figyel egy virágládában az ablak alatt. Valami kenyeret is kellene enni ehhez, hát tegnapról maradt még vékony kenyérlepényke, majd abba csavarom ezeket. Minden készen áll, úgy látom, hogy nekiülhetek mulatni úgy jó magyar Úr módjára. Kreatív ételjátékot játszani! Lássuk mi lett belőle:

DSCF0634kicsiÍgy néz ki felcsavarva:

DSCF0635kÉs a végeredmény:

DSCF0638k

A 2-es számú versenyző:

DSCF0639k

Kölespuding variáció egy témára

Ezt egy másik vacsorára készítettem el, mert nagyon ráéheztem az édes ízre és gyorsan szerettem volna enni valami tápláló finomságot. Megláttam a polcon a kölest, gondoltam akkor ebből lesz a puding. De mivel ízesítsem és dúsítsam, hogy színes és tápláló legyen? Találtam  mézet, szilvalekvárt, mazsolát, kókuszt, hát kb ennyiből fog állni. A kölest ledaráltam finomra a malmon (100g), lábasban fél liter vízzel megfőztem pudingnak, persze közben pótolgattam még vizet, ahogy a köles kérte és el is készült a puding. Mielőtt levettem a tűzről, még 1 kanál mézet raktam bele, hogy azt még felvegye rendesen, ne folyósítsa meg a krémet. Majd jött a rétegezés, abszolút kreatívan, ahogy éreztem azon az estén. Most csak egyfajtát készítettem, de oszthatjuk többfelé is és különböző ízekben tálalhatjuk. A rétegek közé mindig egy kis mézet vagy lekvárt csurgatok így magát a krémet csak picit kell édesíteni vagy egyáltalán nem kell, ez ízlés dolga. SZóval krém, méz, kókusz, krém, lekvár, mazsola, krém, méz, kókusz és egész dió a tetejére. Mire elkészítettem az emésztésem kellőképpen felkészült az elfogyasztására, így a kölespudingnak nem volt ideje nagyon kihűlni, mert szépen kiskanálnyi élvezetekben mind megettem. Tudom még barna rizslisztből is javasolni ezt a pudingot, szerintem ez a kettő élvezetes igazán, esetleg még a kukoricaliszt, de az picit szemcsés érzetet ad a szájban. És végezetül íme az egyperces kölespuding:

DSCF0618k

Csak bíztatni tudok mindenkit, hogy legyünk kreatívak a konyhában, mindig van ez + az a polcainkon!

Pusszantás mindenkinek!

Herbalbi

 

0

Hozzászólások

  • Bolyky
    Bolyky 2013 febr. 14, csütörtök

    Gratula

    Tetszik nagyon a menü, és ez a RÉM kategória mindent visz :)
    Én is ilyen RÉMeket szoktam készíteni.

  • gergo
    gergo 2013 febr. 14, csütörtök

    Lehet, hogy a kukorica puding egy kicsit szemcsés, de nálam az szinte mindent ver.

  • ecovitka
    ecovitka 2013 febr. 17, vasárnap

    Guszta

    RÉM ügyes vagy Albertó :)

  • sarzs
    sarzs 2013 febr. 17, vasárnap

    Már át is löktem a linket az asszonynak, pudingra lettem éhes:)

Hozzászólás

Vendég 2024 ápr. 19, péntek