A hétvége eseménydúsan telt. Attila, aki majd két héig segített nekünk visszatért Berlinbe. Attila sziporkázó ötletei, a munkakedve, az isteni főztje, a pikulaszó és permakultúrás beszélgetések mind-mind hiányoznak. A hétvégén, melegváltásban érkezett Dávid, akivel jókat nosztalgiáztunk, a jövőről beszélgettünk mikozben készítettük elő a bálarakodás kellékeit. Sőt, Dávidnak ötlete nyomán készítettünk egy kis videót a tanyáról, ahol beszélgetünk többek között az alomszékről és az építkezésről is. Szombaton a GOMB családdal közösen a kulpola ajtókeretét betettük a szerkezetbe, hogy ehhez is erősíteni tudjuk a bálákat és stabilitást adjon a struktúrának. Így ajtóval már egy egész új perspektívából lehet az építményt szemlélni. Kezdi megmutatni magát :) A fiúk mindeközben még egy közeli biogazda tanyáján is gondnokoskodnak, szorgoskodnak, tarktoroznak.

 

 

 

 

Attila készített nekünk egy isteni reggelit, mielött útrakelt. Köszönjük a sok örömöt, amit hoztál a tanyánkra :)

 

 

 

A srácok szerszámon támaszkodós klasszik pózban nézik ahogy Geri elszántan fűrészeli az ajtókeret részeit

 

 

 

Jóga az ajtókeretben

 

 

 

Csendélet a kajás tál körül. A tyúk lesi az alkalmat, hogy mikor csenhet el egy falatot

 

 

 

Útkarbantartásból származó gallyakat hegyeztünk ki: ezekkel fogjuk a bálákat egymáshoz rögzíteni

 

 

 

A munkálatok kellékei

 

 

 

Gergő anyukájának pompás kertjéből származó virágok hátterében Dávid éppen tüzet csihol: elfogyott a gáz a palackból, így tűzön készül a kávé.

 

 

 

Hamar elkészült a KV a néhány téglából álló tűzhelyen

 

 

 

Geri és Dávid pózolnak az ausztráliai 2013-as permakltúra naptár elött, amibe bekerült egy kép róluk amint éppen komposztálót építenek egy alomszékhez.

 

 

 

Vasárnap esti levezetés a biotanyán Petivel, a tanya eheti főgondnokával

 

 

 

Mindeközben az alap szépen szárad itt a koraőszi nyárban és szellőben. Lassan jöhet az igazán látványos munka :) Szerintem sok izgalmat tartogat ez a hét.