EcoVitka

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Archívum
  Archívum Korábbi bejegyzések listája
 • Bejelentkezés
  Login Login form

Talaj Élet Műhely - Békásmegyeren

Beküldve - - - Talaj
 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • 1059 megjelenés
 • 0 hozzászólás
 • Felíratkozás frissítésekre
 • Nyomtatás

Pajtások,

Tárkány-Kovács Balázzsal egy talaj műhelyt szervezünk az Ófalu Közösségi Mintakertben június 27-én. Az ötlet onnan jött, hogy szeretném kifejezni a hálámat azok számára, akik támogatták az amerikai tanulmányutamat. Hogyan is lehetne ezt jobban megvalósítani, mint azzal, ha megosztom azt a tudást, amit az úton szereztem. Balázs, aki már évek óta foglalkozik Elaine Ingham módszerével, lehetővé tette, hogy náluk bonyolítsuk le a műhelyt. Ez azért is nagyon szerencsés, mert Balázs sok tapasztalattal rendelkezik komposztkészítés és folyékony komposzt kivonatok készítése terén, így az ő tudásátból is meríthetünk.


A műhely a szélesebb közönség számára is nyitott, amig a helyszín befogadó kapacitása engedi. Számukra a képzés díja 12.000 Ft és a jelentkezés 2000 Ft előleg befizetésével válik érvényessé.

 

a1sx2_Thumbnail1_Talaj-elet-muhely-plakat-s.jpg

 

Az egy napos képzés elméleti és gyakorlati komponensekből fog állni. Az elméleti rész egy hűvős tanteremben fog zajlani, míg a gyakorlat a közösségi kertben valósul meg.

 

Szó lesz arról, hogy mi is a talaj valójában, milyen az egészséges talaj, miért fontos az élet illetve a biológia hogyan teszi lehetővé a tápanyagok körforgását. Tanulunk egyszerű és olcsó vizsgálati módszerekről, melyek egy átfogó képet mutatnak arról, hogy milyen egészségi állapotban van a talaj. Megtanuljuk, hogy milyen egy jó komposzt és készítünk komposzt extraktumot, amivel tápanyagokat és mikroorganizmusokat juttatunk a területre.

 

A reggel 10-től délután 17-ig tartó műhelybe egy ebédszünetet is becsempészünk. Az ebéd batyús lesz, ezért kérünk mindenkit, hogy hozzon valami, lehetőleg saját készítésű finomságot, amit szívesen megosztana a többiekkel.

 

Amennyiben részt szeretnél venni a képzésen, kérlek írj az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailre. További részleteket, bankszámla infót, ahová az előleget lehet utalni és pontos eljutási adatokat emailben fogok küldeni.

 

Én már nagyon várom a műhelyt :)

Szépeket és jókat,

Vitka

0
Miről szól ez a blog? Itt azokkal a gondolataimmal és élményeimmel találkozhatsz, amelyek valamiért kikívánkoznak belőlem. Mesélek a PerMaLom tanyáról, ahol egy sokrétű élettér kialakításához használjuk a permakultúra tervezési rendszerét. Olykor indíttatást érzek arra, hogy egy-egy angol nyelvű irományt lefordítsak. De sokszor azt is megosztom, ami éppen motoszkál a fejemben. Ha leírom, az nekem is segít tisztába tenni a gonolataimat. Éppen ezért, amit itt olvasol, az egy pillanatnyi állapotot tükröz. Amint a gondolatok szavak formájában megjelennek a monitoron – a születésük pillanatában – el is évülnek. Meghalnak és újjászületnek minden pillanatban, amikor új tapasztalattal, ismerettel gazdagodunk. Tehát arra kérlek, hogy ne vegyél mindent készpénznek abból, amit itt olvasol. Amit nyújtani szeretnék, az a gondolatok felébresztése, inspiráció. Izgalmas időket élünk, melyben egy közös álmodásra és dialógusra invitállak.


“Egy ember álma, az csak egy álom.
Az együtt álmodás egy új valóság kezdete.”
F. Hundertwasser

Hozzászólások

 • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég 2019 febr. 23, szombat