Permablog

  • Címlap
    Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
  • Kategóriák
    Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
  • Címkék
    Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Szerzők
    Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
  • Csoportblogok
    Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
  • Archívum
    Archívum Korábbi bejegyzések listája
  • Bejelentkezés
    Login Login form
Csoportblogok

Fordítói sejt

Ez a csoport azok számára jött létre akik szivesen fordítanának Permakultúrás anyagot (cikkeket, füzeteket, útmutatásokat) magyarra és azokat itt közzétennék. Ha szivesen fordítanál, jelentkezz!

Mezitlábas méhészek

A csoport azon méhészek számára jött létre, akik a természetközeli méhészkedést részesítik előnyben az ipari-, méheket kihasználó-, méztermelő gépezettel szemben. Ilyen például a Phil Chandler (http://www.biobees.com/), Michael Thiele (http://gaiabees.com/), vagy Varga Sándor (http://elobolygo.com/) által képviselt természetközeli méhészkedés. 

Pandora Egyesület

A Pandora Mélyökológiai Egyesület szervezésében 2012-ben került megrendezésre egy nemzetközi "Dragon Dreaming" tréning az ausztrál John Crofttal, egy nemzetközi ifjúsági csere alapon szervezett nyári tábor "Feel Your Mummy's Muddy Body" néven, az "Awakening the Dreamer Symposium" (először Magyarországon), valamint 3 "Bevezetés a Permakultúrába" című hétvégi extravaganza.

Permakonyha

A permakonyha blog a természetközeli és egészségre törekvő táplálkozással és életmóddal foglalkozik. Terveink szerint megjelennek itt bevált receptek, csábító "illatos" fényképek, közös főzések beszámolói, feldobott témák kidolgozása, életmódhoz kapcsolódó gyakorlatok és minden ide vágó ügy, amely valamelyikünk vagy mindannyiunk tapasztalata vagy megoldásra váró feladata.


 

A PermaBlog-on foglalkozunk azzal, hogy hogyan termesszük meg az élelmünket, és azzal is, hogy miként hasznosítsuk újra, azt ami már nem kell. A komyhában ezt a két területet kötjük össze, hiszen ennünk is kell, ahhoz, hogy termelni és komposztálni tudjunk. Vagy fordítva? Vagy ez egy körforgás?

 

A lényeg: Itt szó lehet mindenről, ami egy búzaszemmel megtörténhet artása pillanatától vagy egy érett paradicsommal történhet miután leszedtünk addig a mozzanatig, amikor a kompsztos vedret ürítjük.

 

Ha vannak tapasztalataid, melyek mindannyiunk számára hasznosak lehetnek, ne habozz csatlakozz a dialógushoz! Szeretettel látunk téged is ebben a közös tanulásban. 

 

Kötény, fakanál és irány a permakonyha!

PermaLom Jegyzetek


2011 őszén sikerült megvásárolnunk egy 3 éve elhanyagoltan álló 1,3 ha nagyságú területet az Alföldön, ahol a Permakultúra elveit előtérbe helyezve szeretnénk kialakítani egy élőtret.


Mivel a permakultúrában fontos a visszajelyések megfigyelése is, és a "több legyet egy csapásra elv" is, így arra az elhatározásra jutottunk, hogy a folyamat dokumentációját az internetes technika segítségével fogjuk végezni, így nem csak mi követhetjük nyomon a változásokat, hanem mások is.


Emellett szeretnénk magunkat is folyamatosan elmékeztetni a Permakultúrás elvekre, ezért legtöbbször megpróbáljuk a bejegyzéseinket valamilyen Permakultúrás alapelvvel, vagy technikával együtt tálalni. Ezáltal nem csak magunkat tartjuk a Permakultúrás úton, de remélhetőleg pótlunk is valamit a hiányzó magyar nyelvű Permakultúra irodalomból.


Kérjük amennyiben véleményetek van tevékenységünkkel, lépéseinkkel, ötleteinkkel kapcsolatban, azt tudassátok velünk a blog bejegyzéshez tartozó 'Vélemények' funkció használatával.

Szentesi Mosolyda

Mindenki tud valami olyat, aminek a másik ember hasznát veszi.


A közösség ereje sokkal nagyobb, mint az egyes emberek ereje összeadva.


Taggá válik az, aki az alap gondolatot magáénak érzi és egy segítői kapcsolatot létesít a szentesi mosolyda valamely tagjával, melynek értékét megadni a szentesi mosolyda szokásai szerint lehet.


Kezdeti alapinformációk a közösségi élet jó működéséhez:


Név:


Hogyan keressenek:


Miben segítek:


Miben segítsenek:


Egyéb:


Az alap információk a tagok között szabadon áramolnak.


A szentesi.mosolyda@gmail.com cím célja, az alap adatok begyűjtése és kiadása a kezdeti időszakban. Kérésre üres adatlapot is küldünk, további szabad felhasználásra.

Talajász blog

A Talajász blog azért jött létre, hogy a hétköznapi ember számára könnyebben érthetővé és megismerhetővé váljék az a csoda, amivel napi kapcsolatban vagyunk és mégis nagyon ritkán gondolunk rá. A földön járunk, abból építkezünk, onnan nyerjük a nyersanyagainkat, és talán ami a legfontosabb, ez az élelmünk forrása.


Az élő talaj különös fontosságal bír az emberiség jól-léte, sőt túlélése szempontjából. A blog szerzői hisznek abban, hogy a talajt úgy is tudjuk használni és művelni, hogy közben rehabilitáljuk azt, új életet adunk neki, és gondos gazda módjára fenntartjuk ezt a kincset.

Városi Sejt

Önellátás, környezetvédelem, biógazdálkodás, szénlábnyom és még sok más fontos fogalom gazdagítja beszélgetéseinket. De mi tévő legyen valaki, aki történetesen nem egy vidéki tanyán lakik, hanem a főváros kellős közepén? Hogyan lehet a Permakultúra elméletét egy városi helyszínen gyakorlatban felhasználni?

Ezeket a kérdéseket akarom rendszeres interaktív tanulási körökben megválaszolni, és ezzel együtt a VII. kerületi lakásomat egy városi permakultúrás mintapéldának kialakítani.


Rendszeres hétvégi csoportokban lehetőség van a Permakultúra elméleti és gyakorlati megismerésére.
Permakultúrás rendszerek kiépítésével egy mintapéldát létrehozni egy belvárosi lakásban.


http://www.facebook.com/varosisejt