Szia Marti,
én próbáltam, uborkával és vegyes vágottal.
Az uborkát decemberben bontottam fel, május végén csináltam, a ropogóssága csökkent, az alján 3-4 mm-es fehér üledék, a felette levő lé átlátszó, az illata jó.
A vegyes vágottat (káposzta, uborka, paprika, sárgarépa, hagyma), ebbe erjesztés után, sajnos ként és NaBe-t tettem. Kifogástalan színben, állagban, illattal megmaradt, de a NaBe miatt nem tudtam megenni.
Lehet, ha citromsavat vagy aszkorbin savat (C vitamin port) teszek bele, akkor megettem volna. Azért tettem bele tartósítót, mert a káposzta egy idő után megszürkül és megpuhul, ezt akartam megelőzni.
Szóval az eltarthatóság korlátozott és a minőség nem marad változatlan. De ez csak az én tapasztalásom. Kíváncsi vagyok vagyok a többiek tapasztalataira is.