Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Befőzés

Befőzés 5 éve 10 hónapja #10759

  • begin
  • begin profilkép
  • TÁVOL
  • Senior Boarder
  • Hozzászólások: 52
  • Köszönetek száma: 10
lehet nem a temahoz tartozik de en szivesen olvasnek valami lekvarkeszitesi, meg befozesi receptet tartositoszer nelkul.
van ilyen errefele is csak ahany haz annyi hulye procedura, tegyuk melegvizbe, meg celofan, meg allni hagyni, meg ennyi percet fo meg annyit. van akitol azt hallottam hogy miutan uvegekbe van teve akkor papirba kell csomagolni egyenkent mindet tobb napig. a kedvencem meg hogy savanyusagot nem lehet lekvar melle rakni lezart uvegben, mert megromlasztja :)
Utolsó szerkesztés: 5 éve 10 hónapja Beküldte: begin.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Befőzés 5 éve 10 hónapja #10781

  • martindian
  • martindian profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 1208
  • Köszönetek száma: 577
nalunk az elteves ennyibol all:
az uveget kifozzuk es beleszedjuk a forro cucct (lekvar,kompot stb..) az uveget feje tetejere forditjuk 5-10 percre,hogy a vakum beszivj a akupakot es kesz....se tartosito se semi Eddig bevalt. Ennel egyszerubbet nem igen tudok,ami nem tartosito szeres.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: edusa, begin

Befőzés 5 éve 10 hónapja #10783

  • edusa
  • edusa profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 422
  • Köszönetek száma: 180
Nekünk is van a birtokunkba egy ilyen megsárgult könyvecske (ha jól emlékszem, valamikor a 2. vh környékén íródott) és a receptek mellett nagyon hasznos és egyszerű tippeket is tartalmaz a háztartás egyéb vonatkozásai kapcsán mint pl takarítószerek készítése stb.
Egyre konkrétan emlékszem is: az avas zsírt hogyan javíthatjuk fel, hogy ne érződjön rajta az avasság. :sick:

A befőzési metódus nálunk is ua. mint martindiánnál. Működik savanyúságok eltevésénél is. (Mi azért betesszük száraz dunsztba egy napra.)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Befőzés 5 éve 10 hónapja #10793

  • golya94
  • golya94 profilkép
  • TÁVOL
  • Expert Boarder
  • Hozzászólások: 122
  • Köszönetek száma: 97
A tapasztalom:
tartositoszer nelkul és keves cukkoral vagy cukor nélkül tisztabb kell dolgozni ,mintha több cukkorral vagy tartositoszerrel fözöl lekvár. (de tartositoszerrel nicncs tapasztalom)
  1. megtisztítom a mosogató,
  2. haznalom egy uj, vagy cask befözes törlőrongyöt a üvegemosogatásra
  3. nagyon meleg visz hasznalom, elöször tisztitoszérrel, utána sima vizzel kiöblítom a üveget és a kupakot, rakom a tálcara, és ott varja amig kell
ezzen a modszer normálison több üveggel csinalom mint egyszer kell,

amikor fözöm a lekvár, gyümölcspüree vagy paradicsom (lecso) pulpa, majdnem kesz a befözes, forro viz beöntöm a üvegekben es a kupakotban is . az ugyanaz mint martinindian kiföz a üvegeket, mindegy milyne modzer, cask forro viz kell egyszer
beleszedem a forro cucct, ha nagy a menniség felforralom megegyszer a cucct,
zárom a kupakot , és kesz

az uveget feje tetejere nem forditom, mert nekem azt nem tetzsik, és az is mükodik már éveket ota

ezen a modszer nálom jól mükodik, ha a befözes cucct egy pici folyik, ha már tul nyúlós, darabos, alacsony a “viz” tartalom”, hamarabb romlik

a savanyuság ua. csinalom, de cask pepperoni/chilli van tapaszatalom, ha az is erdekes pontosobb, szivesen irom is
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: edusa, martindian

Befőzés 5 éve 10 hónapja #10798

  • edusa
  • edusa profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 422
  • Köszönetek száma: 180
Az üvegek csírátlanítása érdekében én az üvegeket beleteszem egy tepsibe (szájával felfelé), öntök alája egy adag vizet, és addig sütöm, míg a víz jól felforr. Nem emlékszem rá, hogy az elmúlt két évben egyszer is megromlott volna valami. Kovászos ubit, ketchupöt és lekvárt is tettünk el így.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Befőzés 5 éve 10 hónapja #10802

  • martindian
  • martindian profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 1208
  • Köszönetek száma: 577
ketcupot is :) :) esedezem a receptert :) hatha valaki tud egy jo hazi ketcup receptet (a jot ugy ertem,hogy olyan szar izzel,mint a bolti :D sajnos sok mast el tudtam hagyni,sot a hazi job is 99% ban, de a ketchupnal sajnos a kommersz bolti izre vagyom :(
Szoval edusa,kerek szepen egy receptet :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.297 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum