Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Tehéntej feldolgozása

Tehéntej feldolgozása 5 éve 11 hónapja #13338

  • zsanettrp
  • zsanettrp profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 879
  • Köszönetek száma: 282
Naigen, az enyémben tuti nem áll meg a kanál. :)

Azért kérdeztem a tejfölt, mert nekem is megkeseredett, amit simán állni hagytam. De állítólag íróval is lehet savanyítani - ezt még nem próbáltátok?
Zsanett
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Tehéntej feldolgozása 5 éve 11 hónapja #13339

  • Pettendi Miklós
  • Pettendi Miklós profilkép
  • TÁVOL
  • Gold Boarder
  • Hozzászólások: 319
  • Köszönetek száma: 84
Azt a módszert még nem próbáltam.
Az iro, ami a sajtkészítés után marad?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Tehéntej feldolgozása 5 éve 11 hónapja #13340

  • zsanettrp
  • zsanettrp profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 879
  • Köszönetek száma: 282
Az író, ami a vajköpüléskor kicsapódik. De ebből is van állítólag édes és savanyú - csak utóbbinak a részleteit nem ismerem, mert én még csak édes tejszínből próbáltam vajat verni. Én most hűtőben savanyítom.
Zsanett
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Tehéntej feldolgozása 5 éve 11 hónapja #13341

  • Pettendi Miklós
  • Pettendi Miklós profilkép
  • TÁVOL
  • Gold Boarder
  • Hozzászólások: 319
  • Köszönetek száma: 84
Az iroval a tejszínt kell oltani, vagy a tejet?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Tehéntej feldolgozása 5 éve 11 hónapja #13355

  • zsanettrp
  • zsanettrp profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 879
  • Köszönetek száma: 282
A tejszínt, amennyire tudom.
Zsanett
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szabolcs

Tehéntej feldolgozása 5 éve 11 hónapja #13360

  • szabolcs
  • szabolcs profilkép
  • TÁVOL
  • Gold Boarder
  • Hozzászólások: 182
  • Köszönetek száma: 121
Hogy az íróval mit lehet oltani nem tudom , én a korábbi - tejföl ügyhöz szólnék hozzá:én is sokat kísérleteztem a juhtejjel tejföl ügyben , de mindig hasonló akadályokba ütköztem mint ti - keseredés . Azóta ha tejfölféleségre van szükség inkább joghurtot készítek, ennek egy sűrű változata minden szempontból helyettesítheti a kényesebb tejfölt.. A joghurtot én egyébként ,vagy korábbi joghurttal oltva készítem , de van tartalékban tejes boltból rendelt joghurt kultúrám is , ebből is elegendő az előírt mennyiség töredékét használni úgy is működik....
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.208 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum