Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Gyümölcs aszalás és aszaló

Gyümölcs aszalás és aszaló 9 éve 6 hónapja #13575

  • zsanettrp
  • zsanettrp profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 879
  • Köszönetek száma: 282
Nahát, köszönöm ezt a szeletelőgép linket! Egyszer láttam egy videóban és annyira tetszett. Most meg látom, hogy Pécsett van az üzlet. Holnap már megyek is venni egyet. :)
Zsanett
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Gyümölcs aszalás és aszaló 9 éve 6 hónapja #13586

  • ecovitka
  • ecovitka profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 1176
  • Köszönetek száma: 530
Az aszalt őszibarackkal kapcsolatban osztom Zsanett vélményét. Nekem az a kedvencem!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: magzsuzsi

Gyümölcs aszalás és aszaló 9 éve 6 hónapja #13588

  • Karalábé
  • Karalábé profilkép
  • TÁVOL
  • Junior Boarder
  • Hozzászólások: 25
  • Köszönetek száma: 11
Sziasztok!

Nekem van egy szuper könyvem aszalás témában, majdnem mindent ebből lestem el:
www.amazon.com/Mary-Bells-Complete-Dehyd...s=mary+bell+complete

A sárga- és az őszibarackot egyaránt felszeletelve aszaltam, és mint mindent, ezt is csontszárazra, aszalógépben, elállt, amíg meg nem ettük. :) Lezárt tetejű befőttesüvegben tárolok mindent, és mióta csontszárazra aszalok mindent, ezzel nincs is problémám.

Azt az almaszeletelő-hámozót is megvettük, amiről írtatok, a gyerekek imádják. :) Már alig várom, hogy beérjen az alma, csak az a baj, hogy az eláll aszalás nélkül is, kicsit sajnálom megszárítani.

Aszaltam ezen kívül ribizlit összeturmixolva gyümölcspépként ("fruit leather"), őszibarackot szintén, szilvát félbevágva, pöttyös héjúra érett banánt banáncsipsznek, cseresznyét, meggyet félbevágva, paradicsomot felszeletelve, leveszöldséget felszeletelve, hogy bármikor tudjak húslevest főzni (sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét). Nagyon takarékos tárolási mód, sokkal kevesebb helyet foglal az aszalvány, mint pl. ha befőzöd ugyanazt a mennyiséget, illetve nyers, élő maradhat az étel, ha negyvenvalahány fok alatt aszalsz.

Mary Bell még kutya-, illetve macskakaját is készít aszalógépben, meg potpourri-t, és gombát meg virágot is lehet szárítani, meg valami amerikai ételkülönlegességet, a jerky-t, és még a gulyást is megszárítja, hogy el tudja vinni túrázni, ezeket nem próbáltam.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: ecovitka, magzsuzsi, toti2

Gyümölcs aszalás és aszaló 9 éve 6 hónapja #13592

  • zsanettrp
  • zsanettrp profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 879
  • Köszönetek száma: 282
Én is megvettem a szeletelőt. Annyira király!! A gyerekeket le sem lehetett vakarni róla. :D Fél óra alatt megtöltöttem a 9-tálcás aszalót, ami elképzelhetetlen tempó.

Egyébként nem magyar termék, bár valami miatt az volt bennem, hogy igen, hanem új-zélandi. Onnan már több jó ötlet is érkezett a világba. Jófejek lehetnek a kiwik. :)
Zsanett
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Gyümölcs aszalás és aszaló 9 éve 6 hónapja #13593

  • toti2
  • toti2 profilkép
  • TÁVOL
  • Gold Boarder
  • Hozzászólások: 271
  • Köszönetek száma: 99
hol lehet beszerezni ezt a szeletelőt ?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Gyümölcs aszalás és aszaló 9 éve 6 hónapja #13594

  • zsanettrp
  • zsanettrp profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 879
  • Köszönetek száma: 282
Zsanett
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: gergo
Oldal elkészítésének ideje: 0.138 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum