Én szinte minden nap teszek egy kis szárított parlagfüvet a gyógynövény teámba. Ami a kezembe akad azt szórom a teásküblibe, így a parlagfű mellé kerülhet zsálya, citromfű, menta, bodza, kamilla vagy mind egyszerre. Isteni ez a gyógynövény koktél és ugyan sosem volt parlagű allergiám, kíváncsiságból iszogatom a teáját.
Nálunk amúgy nagyon kevés parlagfű van, amit kicsit sajnálok, mert így máshol kell beszerezni a teához. Szinte nincs parlagfű, mert parlag sincs. Igaz a területünk "rendetlen", gyomos
Érdekesség, hogy ott ahol lekaszálta Gergő a gyomokat és elhordta a szénát, ott kinőtt pár tő parlagfű, máshol nem. Nekem az a benyomásom, hogy a kaszálás, amit itt a környéken az elsőszámú parlagfű elleni védekezésnek tekintenek, az valójában a katalizátora a parlagfű megjelenésének (a talaj felsebzése és csupaszon hagyása mellett).
No itt pedig egy részletes parlagfű irodalom elemzés Mészáros András tollából a felsőfokon.hu-ról:
www.felsofokon.hu/termeszetvedelmi-blog/...gfurol-tudni-erdemes