Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Szőlőlekvár

Szőlőlekvár 12 éve 6 hónapja #446

  • yahoo-group
  • yahoo-group profilkép
Sziasztok!

Valaki csinált már életében szõlõlekvárt, van valami jó módszer rá? Csak
idióta recepteket találok, például hogy magozzam ki a szõlõt szemenként,
majd húzzam le a héját szemenként...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Szőlőlekvár 12 éve 6 hónapja #447

  • yahoo-group
  • yahoo-group profilkép
Szia,le kell szemezni majd masfel oran kersztul kell foni hagyni.Ezutan egy szitan atpasszirozni.1 kg hoz 25dkg cukrot vagy mezet tenni.Ha hosszu idore tevezed akkor 3:1ben zselesitot vagy a ket celofan koze tartositot kell tenni.Szaraz dunszt es kesz:-)
Otellobol a legjobb!
Remelem tudtam segiteni:-)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Szőlőlekvár 12 éve 6 hónapja #448

  • yahoo-group
  • yahoo-group profilkép
Én is Otelloból csonáltam, de nem kellett hozzá cukor. Ez inkább kocsonya volt. Van egy fázis, amikor főzés közben jól szétválik a lé és a sűrűje, akkor kell szűrni, esetleg kicsit megnyomkodni. Én csak agar agart tettem bele, és semmi tartósítószert. Egy évig jó volt . Véletlenül megmaradt egy üveg a következő évre is, az már kicsit borízű lett, de nem penészedett be még így sem. SZárazdunszt a vége nálam is.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Szőlőlekvár 12 éve 6 hónapja #449

  • yahoo-group
  • yahoo-group profilkép
Én az idén csináltam elõször.
A kék borszõlõt megmostam, leszemeztem (csak az egészséges ment bele) össze
turmixoltam
és tülzacskókba lecsöpögtettem. Ez ment a fagyasztóba mustnak (szép áttetszõ
lett).
A zacskóban maradt gyümölcsöt sajnáltam kidobni, és ezért fogtam hozzá
lekvár készítéshez.
Búzafû présen áthajtottam. A lecsöpögõ levet fõni tettem, míg jól
besûrûsödött.
Ekkor mézet és pár pipetta sztívia szirupot (tartósítónak) tettem hozzá.
Kóstolgattam, nem tudok mennyiséget mondani.
Különben is szerintem függ a szõlõ édességétõl, és a méz fajtájétól is. Kis
2 dl-es üvegekbe szedtem, lekötöttem,
szárazdunsztba raktam kihûlésig.
Érdekes az íze, a búzafû prés a magot is megtörte, és érzõdik benne.
Szerintünk finom.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Szőlőlekvár 12 éve 6 hónapja #450

  • yahoo-group
  • yahoo-group profilkép
Jól értem: a steviát használod tartósítónak? Van ilyen hatása is?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Szőlőlekvár 12 éve 6 hónapja #451

  • yahoo-group
  • yahoo-group profilkép
Igen, mivel a következõt írják róla:

*Stevia egy gyógynövény, mely természetébõl erendõen édes. A Stevia
kivonatok kiválóan felhasználhatóak sütéshez-fõzéshez, hideg-meleg
italokhoz. Édesítõ hatása mellett a Stevia antibakteriális, vírus-és
baktériumölõ tulajdonságokkal is rendelkezik, emiatt kiváló választás
Candida diétához, illetve baktériális fertõzések esetén (pl. száj
fertõzések, stb). *

Úgy gondolom, hogy ha egy befõtt romlik, ott baktériumok és gombák (penész)
vannak, ami ellen jó a stevia.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.110 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum