............... a nyers tyúkhúrral kapcsolatban sokáig nem tudtam rájönni mire emlékeztet az íze ,de aztán a fiam ötlete tűnt a legnyerőbbnek- őszerinte ez az íz nagyon hasonlít arra amikor nyáron nyers kukoricát lopkod az ember és a cső tetején a kifejletlen rész bír hasonló ízekkel .
Más tippek?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Pitypang és más ehető vad növények
8 éve 10 hónapja #15559
Szabolcs! Igen, egyetértek. Kicsit hasonló hozzá a salátaboglárka is.
Hanem, amiért írok! Mági néninél szaporodnak a pitypangos receptek.
Kipróbáltam a szirupját. Nem a Maria Treben féle agyonfőzős, agyoncukrozós verzió.
Egy napig csak áznak a virágok, ez így sokkal kíméletesebb hatóanyag kinyerés, nem mellesleg jobban érvényesül a keserű íz, amihez jön majd az édes a sűrítésnél.
(Majd csak ízesítésre használom, így még kevesebb cukor ment bele, nem lett olyan sűrű, de eláll így is.)