Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Pitypang és más ehető vad növények

Pitypang és más ehető vad növények 10 éve 3 hónapja #9607

  • szabolcs
  • szabolcs profilkép
  • TÁVOL
  • Gold Boarder
  • Hozzászólások: 182
  • Köszönetek száma: 121
............... a nyers tyúkhúrral kapcsolatban sokáig nem tudtam rájönni mire emlékeztet az íze ,de aztán a fiam ötlete tűnt a legnyerőbbnek- őszerinte ez az íz nagyon hasonlít arra amikor nyáron nyers kukoricát lopkod az ember és a cső tetején a kifejletlen rész bír hasonló ízekkel .
Más tippek?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Pitypang és más ehető vad növények 8 éve 10 hónapja #15559

  • Hajni
  • Hajni profilkép
  • TÁVOL
  • Expert Boarder
  • Hozzászólások: 151
  • Köszönetek száma: 101
Szabolcs! Igen, egyetértek. Kicsit hasonló hozzá a salátaboglárka is.

Hanem, amiért írok! Mági néninél szaporodnak a pitypangos receptek.
Kipróbáltam a szirupját. Nem a Maria Treben féle agyonfőzős, agyoncukrozós verzió.
Egy napig csak áznak a virágok, ez így sokkal kíméletesebb hatóanyag kinyerés, nem mellesleg jobban érvényesül a keserű íz, amihez jön majd az édes a sűrítésnél.
(Majd csak ízesítésre használom, így még kevesebb cukor ment bele, nem lett olyan sűrű, de eláll így is.)

Van még nála zselé, sőt! pitypangos tojásrántotta is.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: ecovitka, magzsuzsi
Oldal elkészítésének ideje: 0.122 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum