A tapasztalom:
tartositoszer nelkul és keves cukkoral vagy cukor nélkül tisztabb kell dolgozni ,mintha több cukkorral vagy tartositoszerrel fözöl lekvár. (de tartositoszerrel nicncs tapasztalom)
- megtisztítom a mosogató,
- haznalom egy uj, vagy cask befözes törlőrongyöt a üvegemosogatásra
- nagyon meleg visz hasznalom, elöször tisztitoszérrel, utána sima vizzel kiöblítom a üveget és a kupakot, rakom a tálcara, és ott varja amig kell
ezzen a modszer normálison több üveggel csinalom mint egyszer kell,
amikor fözöm a lekvár, gyümölcspüree vagy paradicsom (lecso) pulpa, majdnem kesz a befözes, forro viz beöntöm a üvegekben es a kupakotban is . az ugyanaz mint martinindian kiföz a üvegeket, mindegy milyne modzer, cask forro viz kell egyszer
beleszedem a forro cucct, ha nagy a menniség felforralom megegyszer a cucct,
zárom a kupakot , és kesz
az uveget feje tetejere nem forditom, mert nekem azt nem tetzsik, és az is mükodik már éveket ota
ezen a modszer nálom jól mükodik, ha a befözes cucct egy pici folyik, ha már tul nyúlós, darabos, alacsony a “viz” tartalom”, hamarabb romlik
a savanyuság ua. csinalom, de cask pepperoni/chilli van tapaszatalom, ha az is erdekes pontosobb, szivesen irom is