Ezt a boraxot én sem erőltetném. Nem szoktam kifőzni az üvegeket, csak forró vízben elmosogatni közvetlenül töltés előtt. A fedőket szoktam forró vízbe tenni 5 percre. Cukor nélkül, kigőzölt gyümölcshúst rakok el leginkább, meg ugyanazon gyümölcs kigőzölt levét, és semmi bajuk nem lesz. Mondjuk nem szoktak 1 évnél tovább megmaradni.
Az üveg fejreállítás szerintem a tető sterilizására van, meg azért, hogy kiderüljön, hogy jól zár-e. A vákum akkor is beszívja a kupakot, ha nincsen fejreállítva az üveg, az csak a kihűléssel függ össze (összemegy a levegő).
Nálunk a rekorder az a töklekvár volt, amit a házunk előző lakóitól kaptunk ajándékba költözéskor. Akkor (2009) megbontottam, de senkinek nem kellett. Ott állt kibontva a kamrában 2013-ig, amikor pakoláskor előkerült, megkóstolták és most már ízlett a családnak (rajtam kívül). El tudjátok képzelni milyen cukros lehetett, hogy eddig kibírta.