Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Cukor helyettesitese valamivel szorpokhoz - lehetseges?

Válasz: Cukor helyettesitese valamivel szorpokhoz - lehetseges? 12 éve 9 hónapja #164

  • ecovitka
  • ecovitka profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 1176
  • Köszönetek száma: 530
Gellért,

azt írod, hogy "a mézbe tehetünk 3 dl tejet és egy tojásfehérje habját leszűrve". Ezt a fagyi készítéshez ajánlod? Gondolom a szörp megromlana, ha tejet és tojásfehérjét tennénk bele.

Köszi a sok receptet! Azért pedig külön köszönet, hogy a Nagyváthy részletet begépelted! Jó nehéz lehetett (nekem még a sima ékezetes gépelés is gondot okoz).

Üdv,
Vitália
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Cukor helyettesitese valamivel szorpokhoz - lehetseges? 12 éve 9 hónapja #167

  • yahoo-group
  • yahoo-group profilkép
Sziasztok,

A Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. is érkezett egy pár hozzászólás a témával kapcsolatban:
  • A fejreállításos módszert szoktátok használni? Dunszt nélkül fejre kell
    állítani az üvegeket pár percre. Valakitől 3 éves lekvárt kaptam, ami
    ezzel a módszerrel készült, és teljesen tökéletes állapotban volt.
    Tartósítószer nélkül, értelemszerűen.
  • A lekvárnak jó ez, de a befõtteket muszáj dunsztolni. Tavaly kipróbáltam,
    dunszt nélkül egy párat, mind felforrt.
  • Én tavaly igen nagy mennyiségû befõttet és lekvárt (meggy, ribizli, szilvalekvár) raktem el fejreállíátsos módszerrel. Mind megmaradt kivétel nélkül. Én csak annyit tennék hozzá, hogy én nem csak pár percre állítottam õket fejre, hanem egy éjszakát, vagyis amíg teljesen ki nem hûltek.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Cukor helyettesitese valamivel szorpokhoz - lehetseges? 12 éve 6 hónapja #357

  • Áron
  • Áron profilkép
  • TÁVOL
  • Gold Boarder
  • Hozzászólások: 221
  • Köszönetek száma: 163
Egy újabb érdekes édesítő növényre találtam rá. A neve Lippia dulcis (azték édesfű). Ízben kissé eltér a Steviától, annál illatosabb aromásabb. Ezért szerintem nem olyan univerzális. Nagy előnye még, hogy elég hidegtűrő. Fűtetlen fóliában 20cm szalma takarással cserépben! gond nélkül áttelelt. Megkopaszodik ugyan, de a fás részekről újra kihajt. Kifejezetten szereti az árnyékos helyeket és egy kis párát. Viszont szobában is egész jól át lehet teleltetni ami a Steviáról nem mindig mondható el. Nálam elég rosszul viselték a teleket.
Magról és dugvánnyal is elég jól szaporítható.
Szerintem megéri vele foglalkozni, érdekes alternatíva lehet.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Kardosszilvi, edusa

Válasz: Cukor helyettesitese valamivel szorpokhoz - lehetseges? 11 éve 2 hónapja #4964

  • Boris
  • Boris profilkép
  • TÁVOL
  • Senior Boarder
  • Hozzászólások: 57
  • Köszönetek száma: 9
Én ősszel a birs lekvárhoz és más szörpökhöz (minimális cukor mellett) visszaforralt mustot adtam, mert nagyon sok, édes, cukorízű szőlőnk lett.
A többi bor lesz, de nekem eddig édesítőként is működött, ha elég édes.
Volt egy év, mikor borrá sem alakult át, annyi volt a cukorfoka. Azt is édesítőnek vagy szörpnek használjuk, bár lassan elfogy.:)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.137 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum