Bár háztartásonként változó, hogy ki miből tankolna fel (csak úgy vagy előrelátásból). Nem árt tudni, hogy mit hogyan lehet sokáig tárolni.
Két írással találkoztam eddig, ami ezzel a témával foglalkozott.
Antallfy Tibor blogján:
Rizs, tarhonya, liszt – Jól elzárva a rizs és tarhonya korlátlan ideig eltartható, energia tartalma magas (4 kalória/g). A liszt csak korlátolt ideig tárolható. Legnagyobb veszély a dohosodás.
Szárazbab, sárgaborsó, lencse – Ezek a hüvelyesek jól elzárva korlátlan ideig tárolhatók. Nagy előnyük, hogy növényi fehérjéket tartalmaznak.
Sűrített tej – felbontás nélkül korlátlan ideig tárolhatok. Felbontás után is hosszú napokig.
Étolaj, sertészsír – levegőtől elzárva, hűvös helyen tartva korlátlan ideig tárolhatók, energia tartalom igen magas (9 kalória/g)
folytatás
itt
Vagy a
Fűszer és Lélek blogon
régi tippek egy Nagymamától, kommentálva
itt
A zöldségek veremben, prizmában történő tárolásával kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?