Az oxigénmentes tároláshoz levehető tetejű fémhordót és O2 abszorber csomagokat használok, ezek a hosszú távú tárolás alapjai.
Egyedül a fémhordót nem kezdik ki a rágcsálók és O2 mentes környezetben megáll, illetve jelentősen lelassul a tárolt termékek romlása.
Ha valaki gondolkozna hosszú távú letároláson, érdemes ilyesmit használni, ami élelmiszerbiztos bevonattal volna ellátva:
Atlopack SOHD
A vetőmagokat is fémhordókban tárolom, még nem volt gondom a penészedéssel és romlással. Ha szárazon van betárolva a mag, nem fog nedvesség kicsapódni a hordó belső oldalán. Másrészt stabil hőmérsékleten érdemes tárolni, akkor semmi baja nem lesz, én pincében tárolok mindent.
Mert annál nincs rosszabb érzés, mikor a jövő évi vetőmagot megeszik az egerek és a bogarak...