Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Permafórum kommunikáció (stílus)

Permafórum kommunikáció (stílus) 10 éve 4 hónapja #9554

  • emre
  • emre profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 752
  • Köszönetek száma: 168
A jelenlegiek közül Balázs meg én úgy lettünk kb. 2 évvel ezelőtt moderátorok, hogy technikai segítséget ajánlottunk fel, de mivel kevesen vagyunk, a jogosultságaink idővel kibővültek.
Noha az admin zöld utat adott nekünk a legkényesebb témában, jelenleg is az utolsó dolog amivel foglalkozni szeretnénk az, hogy fegyelmezzük a felhasználókat.

Szerintem semmi akadálya annak, hogy szervesebben segítségünkre legyél. Sőt!

update: azt se feledjük, hogy a látogatottság, a kommentek és a felhasználók száma folyamatosan nő, a moderátoroké meg jó esetben stagnál.
imi
Utolsó szerkesztés: 10 éve 4 hónapja Beküldte: emre.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Permafórum kommunikáció (stílus) 10 éve 4 hónapja #9558

  • martindian
  • martindian profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 1209
  • Köszönetek száma: 578
Oszinten szolva nem akartam a temahoz hozzaszolni, valahogy megis kikivankozik belolem.

Forumos tapsztalatom szerint , ez egy kilonosen bekes,segitokesz helyszin. ezert is ragadtam itt reszben. Azt gondolom, hogy a moderalas alapjaiban nem egy jo rendszer,annak ellenere, hogy magma is sokszor voltam moderator kozossegi oldalaknak. Idealisnak az OSZINTESEGET tartom,mint moderacizos jelenseget. Es, ha ezt tarsitjuk a nyiltsaggal,akkor egy megfeleolen inteligens tarsagaban ez elegendo kell hogy legyen. Ahogyan azt par oldallal elorebb lei is irtam,szerintem itt megvan a megfelelo szellemi hatter ahhoz, hogy rend is legyen.

A gyakorlatban ezt en ugy ertem, hogy ahogyan Gergo felszolat az ellen ami nem tetszik neki, masoknak is nyiltan el kell mondani azt, ha szamukra valaki sertoen, bunkon,tiszteletlenul reagal valamire. A kozosseg ereje epito is lehet ezekben a helyzetekben...mig a moderatorral szemben sokszor felrojak a szemelyes erzekenyseget. Ezt nem lehet megtenni akkor,ha egyutt kollektiven lep fel a csapat a renitensekkel szemben.

Aztan reszemrol van egy masik aspektusa is a dolognak, ami lehet masoknak nem fog tetszeni, de en igy latom. Ha en nyitok egy forumot,akkor az az en varam...es az en varamban azok a szabalyok,amiket en lefektetek,vagy az amiket az en barataimmal egyutt elfogadunk...ha ez valakinek nem tetszika,akkor annak kivul is van vilag ahol elhet. Szerintem ez is egyszeru es ertheto.

Anno a forumomon, volt egy panaszfal...ide mindenki elso lepesben felirta azt a mondatot amivel baja volt valaki reakciojaban....no comment...itt elso lepesben nem lehetett sem indokolni,sem reagalni. Ez 90% ban eleg is volt,kulonosen, ha egy mondatot tobben is beszurtak a topicba..ennek volt akkor amoralis ereje, hogy az illeto eszbe kapott, hogy ez itt nem tetszik masoknak. Raadasul konkretan azt is latta, hogy mivel van a baj. Ha valaki nem vette a lapot es ujbol hasonlo "hibat,sertest" kovetett el,akkor lehetoseget adtam a kitargyalasra...ilyenkor volt hogy kicsit osszekaptak az emberek, de utanna le is tisztult a dolog hamar.
Aztan volt olyan eset is,amikor valaki provakativan,vagy valoban egyertelmuen sertoen, nem epitoen irt,azt viszont azonnal kitiltottam a forumrol...szerencsere 2 eset volt cask es, annyira egyertelmu, hogy magyarzani sem kellett.

Nem celom allast foglalni egyik "oldalon" sem , sem ott hogy jogos a piheno sem ott, hogy nem kellett volna. Azt latom viszont, hogy van itt egy szuk 6-8 fos mag,akik siman remek emberek, jo meglatasokkal es inteligens hozzaallassal vannak megaldva. Ha ezentul nyiltan es azonnal kifejezik nemtetszesuket egy-egy reakcioval szemben,akkor azt hiszem ezzel nagy moralis terhet vesznek le a moderatorok,alapitk vallarol!
En azt mondom a kozosseg szemelyiseg formal ereje erosebb a moderacios szabalyoknal.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: ecovitka, tisztamo, Bozse
Oldal elkészítésének ideje: 0.126 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum