Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1
  • 2

TÉMA: Az Új Világrend, vagyis a Világharmónia víziója

Az Új Világrend, vagyis a Világharmónia víziója 9 éve 2 hónapja #14621

  • glazbox
  • glazbox profilkép
  • TÁVOL
  • Expert Boarder
  • Hozzászólások: 152
  • Köszönetek száma: 11
Sziasztok!

Szeretném megosztani ezt a fontos témát.

Egyszer beleástam magam ebbe az újvilágrend konszpirésönbe.
Először is rákadtam a georgia guidestones-ra, amely (egyesek szerint az új világrend követelményeit, céljait) olyan dolgokat tartalmaz amivel mélyen egyet értek.


1. Tartsd az emberiség lélekszámát 500 millió alatt, a természettel állandó egyensúlyban (perma?)

2. Bölcsen irányítsd a szaporodást az állóképesség és a sokszínűség javításával (perma?)

3. Egyesítsd az emberiséget egy élő, új nyelv segítségével

4. Urald józan értelemmel a szenvedélyt, a hitet, a hagyományt és minden más dolgot

5. Óvd az embereket és a nemzeteket igazságos törvényekkel és bíróságokkal

6. Engedd, hogy a nemzetek belügyeiket saját maguk intézzék, míg külső vitáik fölött egy világbíróság ítélkezzen

7. Kerüld az álnok törvényeket és a haszontalan hivatalnokokat

8. A személyes jogok és társadalmi kötelezettségek között tarts egyensúlyt

9. Értékeld az igazságot, a szépséget, a szeretetet, s törekedj a végtelennel való összhangra

10. Ne légy a Föld rákfenéje, hagyj teret a természetnek, hagyj teret a természetnek

(ez utóbbi kétszer is rajta van)


Rákerestem és a konteódémonok között próbáltam pozitívumokat keresni, mert nem létezik olyan, hogy a fent említett dolgok rosszak lennének. Ezek jó, és szükséges dolgok.

Majd hosszas keresés után ezt találtam.

web.archive.org/web/20130310212719/http:...~harmony/whphilo.htm

Ez csak egy vízió....

Tiszta energia, erdők újratelepítése, stb, bővebben a link alatt.
Szóval érdemes elgondolkodni.
Gondolkodtam rajta, gondolkodtam, napokig, hetekig, még mindig.
De úgy érzem nincs más út. és a felvilágosult embereknek támogatniuk kell és alakítaniuk ezt a víziót, az összeesküvés elméletek erősítése helyett.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 2 hónapja Beküldte: glazbox.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Az Új Világrend, vagyis a Világharmónia víziója 9 éve 2 hónapja #14622

  • mogyoró
  • mogyoró profilkép
  • TÁVOL
  • Senior Boarder
  • Hozzászólások: 53
  • Köszönetek száma: 29
Véleményem szerint:

1.A természettel való egyensúlyban maradásra évszázadokon, évezredeken át volt példa-Pl. ártéri gazdálkodás.Ami ezzel együtt járt és ami ezt lehetővé tette az a természet ismerete, tisztelete, az ezekért való felelősségvállalás, és a "föntről való" agyonszabályozottság hiánya.Kérdem én: a "Tartsd az emberiség lélekszámát 500 millió alatt" mégis hogyan valósulna meg igazságosan? Lenne egy irányító elit aki majd megmondja ki haljon meg és ki éljen?mégis milyen elvek mentén? továbbá ismerve az emberi jellem árnyoldalait: biztosan lennének ilyen önjelölt vezetők, akik még élveznék is az isteni jogkört, és valószínűleg az igazságosság teljes hiányában.
2. Hogyan irányítsuk bölcsen a szaporodást? Embertenyészetekkel? Növény és állatvilágban ezt csinálja az ember, de látjuk hogy sokszor a bölcsesség teljes hiányában (GMO).
3. Egyesíteni az emberiséget? Új nyelvvel? Ha láttad a világ iskoláztatása című filmet, akkor láttad ennek az árnyoldalait is.
4.Urald a szenvedélyt? A legjobb szakemberek (legyen az festő, szakács, vagy bármi) azok mind szenvedélyesen csinálják azt amit, és ezért jók is benne.Urald a hitet és a hagyományt? Kicsit kulturális reformszagot érzek úgy mint a kommunizmus idején.
6. világbíróság? Akkor lesz világcsendőrség is-ja tényleg ma ezt a jelzőt az U.S.A-ra szokták gúnyosan mondani!A belügyeket nem lehet teljesen függetlenné tenni a külügyektől, innen már pedig csak egy lépés hogy a belügyekbe és kívülről dumáljanak bele (pl.: Eu)
7.-8-9-10. Ok

Végezetül pedig csak annyit a felvilágosult emberről, hogy neki köszönhetjük a sok kényelmet fokozó technikai vívmányt és a vele járó környezetpusztítást, a 19.-21.
század nagy érdekek mentén végzett öldöklésit, és az erkölcsi züllesztést.Én inkább feltenném a kérdést: miért gondolja úgy a felvilágosult ember, hogy nincs Isten (tudom valaki Rendezőnek, meg Tervezőnek hívja, tökmindegy, mert aki egyszer is rácsodálkozott a természetre az elismeri hogy ezt valaki tervezte), aki mindennek rendet, törvényt adott, adott az emberhez is használati útmutatót és ha ezt betartaná boldogan élne a Földön?Ehelyett mindig emberi törvényeket és konszepsönöket gyárt amik újra-és újra megbuknak? (tudom most biztos valaki világnézete ellen megyek, de én így gondolom)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Az Új Világrend, vagyis a Világharmónia víziója 9 éve 2 hónapja #14623

  • glazbox
  • glazbox profilkép
  • TÁVOL
  • Expert Boarder
  • Hozzászólások: 152
  • Köszönetek száma: 11
Jó természetesen nem fogok sorban minden hozzászólót kritizálni, de úgy érzem Nekem szóltak a kérdéseid ezért megpróbálok válaszolni.
mogyoró beküldte:
Véleményem szerint:

1.A természettel való egyensúlyban maradásra évszázadokon, évezredeken át volt példa-Pl. ártéri gazdálkodás.
---> igen, aztán jött egy ellenséges horda és leölte kifosztotta a családodat, meg az egész falut. érdemes utánaolvasni a törzsi háborúknak. Ezek az évezredes ismeretek még mindig megtartottak és sok helyen támogatottak, becsültek.

Ami ezzel együtt járt és ami ezt lehetővé tette az a természet ismerete, tisztelete, az ezekért való felelősségvállalás, és a "föntről való" agyonszabályozottság hiánya.Kérdem én: a "Tartsd az emberiség lélekszámát 500 millió alatt" mégis hogyan valósulna meg igazságosan? Lenne egy irányító elit aki majd megmondja ki haljon meg és ki éljen?mégis milyen elvek mentén? --->
nem tudom milyen elvek mentén, de békefenntartó irányító elitre, szükség van. az ensz egyébként jó irány. egyébként mi teszi az elitet elitté? jelenleg? én járok egyetemre, bár nem mindennel értek ott sem egyet, ott egy bölcsész prof mondta, hogy azt a piramist meg kéne ám fordítani.... a 90% van többségben. te velem együtt a 10% elnyomó kisebbséghez tartozol és olyan technológiák birtokában vagy, ami nekik nem megengedhető. Csak, hogy értsd miről van szó.

továbbá ismerve az emberi jellem árnyoldalait: biztosan lennének ilyen önjelölt vezetők, akik még élveznék is az isteni jogkört, és valószínűleg az igazságosság teljes hiányában.
---> látod ettől én is félek, de egyenlőre nincs nagy baj.

2. Hogyan irányítsuk bölcsen a szaporodást? Embertenyészetekkel? Növény és állatvilágban ezt csinálja az ember, de látjuk hogy sokszor a bölcsesség teljes hiányában (GMO). ---> születésszabályozásra gondolhatott. a szaporulatot tényleg szabályozni kell valahogy. és itt mivel 500 millióról beszél, nincs szükség gmo-ra. Ha az egész világot meg tudná hódítani a fejlett emberi összefogás 2-3 generáció alatt le lehetne csökkenteni a lakosságot. igen, kicsit náci dolognak tűnik, de már nagyon affelé haladunk, hogy minden nemzet egy húron pendül és egyenlőre nincs nagy baj. nem élünk elnyomásban.... inkább pazarlásban és ostobaságban amit magunk választottunk. azért MERT felülről felelőtlen döntések sorozatai eltorzították az embereket (mekdonáldsz, számítógépek), ez is bizonyítja, hogy igenis fontos, hogy mi jön felülről.

3. Egyesíteni az emberiséget? Új nyelvvel? Ha láttad a világ iskoláztatása című filmet, akkor láttad ennek az árnyoldalait is. ---> igen épp most nézem a filmet és meg is van róla a véleményem., olvasd el.

4.Urald a szenvedélyt? A legjobb szakemberek (legyen az festő, szakács, vagy bármi) azok mind szenvedélyesen csinálják azt amit, és ezért jók is benne. ---> igen, de nem erre gondolnak, másfajta, káros szenvedélyekre, kábítószerekre, beteg, destruktív szokásokra, vagy a sokféleség elősegítése érdekében támogassuk a sorozatgyilkosokat is?.
Urald a hitet és a hagyományt? Kicsit kulturális reformszagot érzek úgy mint a kommunizmus idején. ---> igen, de ez más, a vallási vezetés gyakran próbál a világi vezetés helyébe lépni. szép eredményekkel: boszorkányégetés, keresztes hadjáratok, eretneküldözés, emberáldozatok, tömeges ember hülyítés és manipulálás

6. világbíróság? Akkor lesz világcsendőrség is-ja tényleg ma ezt a jelzőt az U.S.A-ra szokták gúnyosan mondani!A belügyeket nem lehet teljesen függetlenné tenni a külügyektől, innen már pedig csak egy lépés hogy a belügyekbe és kívülről dumáljanak bele (pl.: Eu) ---> Van ilyen és úgy néz ki jó, vagy szerinted inkább engedjék el az országot és hagyják ténylegesen banánköztársasággá válni?

7.-8-9-10. Ok

Végezetül pedig csak annyit a felvilágosult emberről, hogy neki köszönhetjük a sok kényelmet fokozó technikai vívmányt és a vele járó környezetpusztítást, a 19.-21.
---> figyelj. az emberi fejlődés elkerülhetetlen. valahol, idővel, úgyis felrobbant volna az első atombomba, vagy valami más. ha nem amerikában, akkor egy alternatív valóságban mondjuk a modern maja-vagy inka metropoliszokban, de csak miután feltalálja valamelyik indián az elektromosságot, stb..... érted? elkerülhetetlen. pont ezért kell a globális rend

század nagy érdekek mentén végzett öldöklésit ---> öldöklés mindig is volt.
, és az erkölcsi züllesztést.Én inkább feltenném a kérdést: miért gondolja úgy a felvilágosult ember, ---> a felvilágosult ember egyébként bárhol felvilágosulhat, az, hogy abból mit ad át a környezetének, a környezettől függ.... (buddhizmus?) hogy nincs Isten (tudom valaki Rendezőnek, meg Tervezőnek hívja, tökmindegy, mert aki egyszer is rácsodálkozott a természetre az elismeri hogy ezt valaki tervezte),---> ezt senki nem mondta és nem reveláns, a táblára is az van írva, hogy urald a vallásokat, nem az, hogy pusztítsd el őket.
aki mindennek rendet, törvényt adott, adott az emberhez is használati útmutatót és ha ezt betartaná boldogan élne a Földön?Ehelyett mindig emberi törvényeket és konszepsönöket gyárt amik újra-és újra megbuknak? (tudom most biztos valaki világnézete ellen megyek, de én így gondolom)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Az Új Világrend, vagyis a Világharmónia víziója 9 éve 2 hónapja #14641

  • mogyoró
  • mogyoró profilkép
  • TÁVOL
  • Senior Boarder
  • Hozzászólások: 53
  • Köszönetek száma: 29
Nem Téged kritizáltalak:)
A globalizáció igen is sok információcserét lehetővé tesz ami az egyik előnye. De a pontokban feltüntetett dolgok közül (pl. a központi, világot egykézben tartó irányítás) szerintem sok nagyon energiaigényes (jelenlegi technológiákkal) és addig működhet, amíg ezek a források rendelkezésre állnak. Pl. amint nincs áram ilyen mennyiségben, akkor a mai globalizált világ máris felborult- hogy csak egy példát említsek.Szerintem........
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Az Új Világrend, vagyis a Világharmónia víziója 9 éve 2 hónapja #14646

  • glazbox
  • glazbox profilkép
  • TÁVOL
  • Expert Boarder
  • Hozzászólások: 152
  • Köszönetek száma: 11
Dolgoznak a megoldáson. Fúzió, antianyag, hidrogén.
Ráadásul az egyre fejlődő technikával olyan munkagépeket tudnánk már készíteni, amik el tudnának végezni egy adott globális feladatot, például összeszednék a pet palackokat. Hulladékot, erdőket telepítenének újra, vagy akár a permakultúra elvei alapján telepítenének és gondoznának területeket.. A lehetőségek száma szinte végtelen.
De szükség van egy globális összefogásra, egyfajta felsőbb hatalomra, mert egyéni szinten ezek a dolgok nem valósulhatnak meg. Vezetés nélkül szétesne a társadalom, leállna az ipari fejlődés és visszazuhannánk egy modern középkorszerű állapotba.

Egyébként az áram tényleg nem egy egyszerű téma, de nem gondolom azt, hogy a világ legnagyobb problémája az energiaéhség. Sokkal inkább a túlnépesedés, főleg a fejlődő országokban. Ugye nyilván az is azért, mert az emberek városokba tömörültek, és elvesztek a kisközösségi értékrendek. De nincs túl sok értelme ilyen dolgokról beszélni, a bejegyzéssel csak szerettem volna rávilágítani arra, hogy az éremnek mindig két oldala van és nem szabad egyoldalúan szemlélni semmit. Még akkor sem, ha mondjuk erkölcsi, vagy érzelmi okokból nem lennénk rá képesek. Akkor is muszáj megérteni mindkét oldalt.

Főleg akkor ha valami szélsőségről van szó, amitől jobb esetben irtóznak az emberek.
Ezért hoztam fel ezt a témát.
Utolsó szerkesztés: 9 éve 2 hónapja Beküldte: glazbox.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Az Új Világrend, vagyis a Világharmónia víziója 9 éve 2 hónapja #14659

  • zsufazeke
  • zsufazeke profilkép
  • TÁVOL
  • Junior Boarder
  • Hozzászólások: 31
  • Köszönetek száma: 21
Nagyon érdekesnek találom a témát.
Főleg azt a gondolatot, hogy nézzük meg az érem másik oldalát is.
Hol is van ez a másik oldal? Mert én nem azt látom jelenleg, hogy annyira törekedne a világ vezetősége hogy értelmes és tájékozott embereket képezzenek mindenütt.
Miért a hülyeségek folynak a tv-ből, holott az ismeret terjesztés legjobb eszköze, és sehol nem azt hallod hogy egyetek egészségesen, ne használjatok annyi vizet, vagy ha autóval mentek vegyetek fel embereket mert jobb és kímélőbb.
Tehát én nem látom ezt az áldásos másik oldalt, nincs jele, vagy felismerhetősége, és az hogy azt gondoljuk hogy mindent a javak, a bőség, szeretet és béke iránt tennének, még nem jelenti az hogy azért is teszik.
Miért írnak fel az igen okos orvosok böjtöt az embernek, mikor beteg, és erősítik a természet munkáját.Több mind 150 éve már tudták hogy a betegségek oka a túl sok táplálék bevitele, és nincs ideje a testnek a regenerálódásra.
Miért nincsenek ezek az ismeretek elterjedve ha az érem másik oldala ekkora világbékét akar?

A népességszabályozásról.
Van gyermeked?Tudod te hogy mekkora öröm hogyha nem csak 1 kis áldás örül neked naponta hanem mondjuk 6?
Az élet meg van teremtve és minden szükséges dologgal ellátva.
Ehhez kell visszatalálni, és nem kellene ez a sok szabály és regula.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: kovendel
  • Oldal:
  • 1
  • 2
Oldal elkészítésének ideje: 0.134 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum