Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Szántóból vaskarika

Szántóból vaskarika 6 éve 11 hónapja #17417

  • Peti
  • Peti profilkép
  • TÁVOL
  • Fresh Boarder
  • Hozzászólások: 3
Sziasztok!

Vásároltam Kajászón egy 5000m2-es telket, aminek a "hátsó" része, körülbelül 3000m2 jelenleg ki van adva egy falubélinek, aki beveti, mikor mivel. Tavaly kukorica volt benne, vegyszerezve is volt. Azt mondta, hogy sok volt a tarack, ezért idén árpával vetette be, amit júniusban fog aratni, utána átadja nekem a területemet. A telek végére odakészített 1-2 köbméter trágyát, amit, ha nem jövök közbe, idén beleforgatott volna a földbe. Megkértem, hogy ezt hagyja ott.
Alapvetően a tervem egy erdőkert kialakítása, kb. 50 m2-es tóval, de, mivel őszig kerítést nem tudok anyagi okok miatt felépíteni, és a területen előfordul vadmozgás, ezért nem áldoznék gyümölcsfára, viszont lombos, és tűlevelűek kerülnének ősszel a telek hátsó részébe. (Keleti fekvésű a telek, tehát a hátsó lombos, és tűlevelű fák elé később is lehet ültetni kisebb termetű gyümölcsfákat, mert a felkelő nap érni fogja őket.)
A probléma egyrészt a kerítés hiányában leledzik, illetve abban, hogy mivel az ott levő ház egyenlőre lakhatatlan állapotú, én pedig nem élek a faluban, így hetente kb. 3-5 órát tudok csak a telekre fordítani.
Szeretném a területet hasznossá tenni az elkövetkezendő évben, amellett, hogy esetleg még a talajt is javítom.
A föld nagyon jónak tűnik, a talajvíz is magasan van, de nem annyira, hogy ártér jellegű legyen a terület. (A föld művelése kisipari gépekkel, viszonylag kíméletesen történt, ez azért látszik.)

Kíváncsi vagyok az ötleteitekre, ti mit kezdenétek ezzel a helyzettel, hogyan hasznosítanátok a "hátsó kertet"?
Csatolmányok:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.109 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum