Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Introduction to Permaculture // Bevezetés a permakultúrába 2017.08.21

Introduction to Permaculture // Bevezetés a permakultúrába 2017.08.21 6 éve 8 hónapja #17494

  • NyariG
  • NyariG profilkép
  • TÁVOL
  • Junior Boarder
  • Hozzászólások: 20
  • Köszönetek száma: 4
Ezt most találtam:


A permakultúra alapszintű megértése

• Mit tanulsz majd itt:

- a permakultúra alapelveit: átfogóan összeszedve, mi a permakultúrás módszer maga. Emellett a permakultúra etikai és filozófiai alapjait.

- a tervezéshez kapcsolódó elképzeléseket és témákat: elkezded megérteni az alkotórészeket - állandóság, változatosság, rendszer, káosz, hozam, anyagi források, időkeretek - ezek adják a rendszerünk erejét. Tisztán érthetővé fog válni, hogy miért a természet a mintáját követjük, és hogy növeli a rezilienciát a természetes rendszerekkel való kapcsolódás.

- a tervezés módszereit: bemutatjuk, miképp lehet analizálni, hogy milyen alkotóelemek kerüljenek a tervedbe, valamint, hogy hogyan kell, és hogyan lehetséges bevonni a természeti rendszereket mindebbe. Hogy tudjuk úgy elhelyezni az egyes elmeket egy adott területen, hogy az egy holisztikus összekapcsolódást alkosson.

- a mintázatok felismerését, megértését: ezek a formák visszatérő alakjai a természetben lezajló folyamatoknak. A természeti jelenségek alapvető mintázatainak megértése egy erőteljes eszköze a tervezésnek.

- a fa, és a fák energiaátalakítását: a fák és fizikai környezetük között létesülő komplex interakciókról fogsz tanulni

- víz és akvakultúra: a víz mindent összeköt. Ebben a szekcióban specifikus stratégiákat fogsz tanulni a víz visszatartásáról és hasznosításáról.

- talaj: a talaj egy kulcsfontosságú erőforrás. Megtanuljuk, hogy hogy hozzuk helyre a talajok egészséges táplálékhálóját - mindehhez olyan technikákat tanulunk, amik stimulálják a táplálékhálót. Ilyenek pl. komposztkivonatok, bio-tápoldatok, és mulcsozási technikák.

- földmunka: a földmunka adja meg a kerti ágyások, vagy az erdőkert megalkotásának keretét. Elválaszthatatlanul kötődik a víz tájban zajló energia-cseréjének a kihasználásához.

- közösségi permakultúra: itt belemegyünk a permakultúra szociális vonatkozásaiba - hogyan tudunk helyi közösségeket létrehozni úgy, hogy azok a fenntarthatóság irányába fejlődjenek.

Minden egyes fejezet egy alap tudást nyújt a Bill Mollison-nak a Permaculture Designers Manual könyvéről.

• Oktató: Márkuly István (goo.gl/1JSYXx)

• Részvételi díj: 6000 ft/nap.

• Helyfoglalás: goo.gl/CPhvGi
- aug. 14-ig -

• A képzés a Gyüttment Fesztivál hivatalos előprogramja, amely aug. 24-én kezdődik ugyanitt.
gyuttmentfesztival.hu/

Nekem semmi közöm hozzá csak gondoltam megosztom... :P
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.119 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum