Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Dán Népfőiskola - Határidő: december 6 - APPLIED SUSTAINABLE DEVELOPMENT

Dán Népfőiskola - Határidő: december 6 - APPLIED SUSTAINABLE DEVELOPMENT 11 éve 4 hónapja #3907

  • ecovitka
  • ecovitka profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 1176
  • Köszönetek száma: 530
Légyszi továbbítsd azoknak, akiket érdekelhet ez a nagyszerű lehetőség:

5 HÓNAP EGY DÁN NÉPFŐISKOLÁN!

Vestjyllands Hojskole – 2013. január 6. - május 25.


Ha felnőtt életed kezdetén vagy, de még nem döntötted el, hogy merre indulj,

Ha fel akarod fedezni rejtett képességeidet, meg akarod ismerni önmagadat egy nemzetközi közösségben,

Ha érdekel a világ jövője, a fenntartható fejlődés a mindennapokra lebontva,

Ha szeretnél megtapasztalni egy 150 éve jól működő demokráciát,

Ha érdekel a világ egyik legfejlettebb, legszabadabb, legdemokratikusabb országa,

JELENTKEZHETSZ a Mezőföld Népfőiskolai Társaságnál a dán partner népfőiskola a VESTJYLLANDS HOJSKOLE tavaszi kurzusára, mely 2013.január 6-tól május 25-ig tart.

A Mezőföld Népfőiskolai Társaság programjában angolul jól tudó magyar fiúk jelentkezhetnek a dán Vestjyllands Hojskolera. Az iskola a januári kurzusra csak két fiúnak tud lehetőséget biztosítani ösztöndíjjal, de a költségtérítéses képzésre ( kb 300 EUR/hó) minden angolul jól tudó magyar fiatal jelentkezhet.

Választható tárgyak: ökológia, színház, zene, festészet, kerámia, tánc, filozófia, dán nyelv, sport stb.

KAPCSOLAT: Ács Sándorné Tel: 30 3850 379 Virág Zsuzsa 30/514-5274
Mezőföld Népfőiskolai Társaság 2434 Hantos, Rákóczi út 18.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Fax: 25-506-021

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2012.december 6.

A JELENTKEZÉS MÓDJA: -kitöltött és aláírt jelentkezési lap, -kézzel írt bemutatkozás magyarul és ugyanez gépelve e-mailen angolul





RÉSZLETEK:

A pályázókat meghívjuk egy személyes elbeszélgetésre (ennek időpontja: 2012. december 10. – aki ezen nem tud részt venni, nincs lehetőség pótmeghallgatásra), melynek alapján még aznap kihirdetjük, hogy ki utazhat Dániába.

A dán népfőiskola: „iskola az életért". Egy iskola, mely minden diák álma: nincs osztályzat, nincs vizsga, a diák saját örömére tanulja a maga választotta tárgyakat. A tanár egyenrangú félként, barátként vezeti be a diákot a választott témákba. Sok – sok beszélgetés, vidámság – a szellem és a kéz együttes munkája, test és lélek harmóniája – ez a dán népfőiskola. Szakmát, bizonyítványt nem ad, de megtanít önmagad és a közösség számára hasznos életet élni.

A Mezőföld Népfőiskolai Társaság célja a magyar és dán népfőiskolai felnőttoktatás hagyományaira és külföldi tapasztalatokra építve munkálkodni Magyarország fenntartható, demokratikus fejlődésért, és azért, hogy a magyar társadalom összetartó, kulturált nemzetté váljon.

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik ezekkel a célkitűzésekkel azonosulni tudnak és saját környezetükben ezért tevékenykedni is kívánnak, akik készek arra, hogy Magyarországot, a magyar kultúrát méltó módon képviselik Dániában.

A kurzus fő célja: megismertetni a dán népfőiskolai szemléletet, betekintést nyújtani a 150 éves dán demokrácia mindennapjaiba, és megismertetni a fenntarthatósághoz vezető út gyakorlati tennivalóit. Azoktól, akiket Dániába küldünk, azt várjuk, hogy hozzanak haza minden hasznos és értékes tudást, szemléletet és tapasztalatot, és kamatoztassák azt szűkebb-tágabb közösségük számára.

A népfőiskolán az oktatás nyelve dán (!), de más külföldi diákok is lesznek, ezért sok magyarázat lesz angol nyelven, és a diákok segítségére is számítani lehet – ez kiváló lehetőség nyelvgyakorlásra és egy nemzetközi közösségben való boldogulásra.

A nyelvi korlátok miatt a magyar diákok azokat a tantárgyakat választhatják, melyekhez nem szükséges sok nyelvtudás.

A diákoktól elvárják az iskolán folyó tevékenységekben való aktív részvételt, beleértve a konyhai munkát és a takarítást, valamint az iskola írott és íratlan szabályaihoz való alkalmazkodást. A kiutazó diákokat kishantosi népfőiskolánkon felkészítjük, hazatérés után pedig személyes beszámolót kérünk és közösen értékeljük a programot.

Az ösztöndíjat nyert diákok esetében a tanfolyam költségeit az iskola fedezi, tehát a magyar diákoknak nem kell részvételi díjat fizetni (!), így a szállás, étkezés, oktatás ingyenes számukra. A költségek, amiket a diákoknak kell mindenképpen állni: útiköltség (a ki-, és hazautazást mindenki magának szervezi meg), a fakultatív külföldi kirándulás költsége. Ezen felül a zsebpénzt mindenkinek igény szerint magának kell biztosítani, de mivel az iskolán teljes ellátást kapnak a diákok, ez nem túl nagy összeg. A külföldi tanulás időtartamára vonatkozó egészségügyi biztosítás intézése egyénileg történik.

Választható tárgyak: ökológia, színház, zene, festészet, kerámia, tánc, filozófia, dán nyelv, sport stb.


A LEGFONTOSABB TANTÁRGY BEMUTATÁSA:

APPLIED SUSTAINABLE DEVELOPMENT
Are you looking for the place, where you can get experience in organic farming, without having to take a degree in agriculture. Where you can pick up experience and knowledge about natural building. Where you can engage yourself in some of the broad and specific questions regarding sustainable living? A way of life that encourages economic independence and simplicity, that creates space for your own inspiration to unfold.
Is there an artist hidden in you? Who works in wood, clay and/or other natural materials? Our houses are works of art, which reflect the creative and inspired lives of those whose dwell within.
Do you want to see your life in context?
Come to Vestjyllands Folk High School and be a part of our innovative Applied sustainable development program.
Our focus is:
Natural building - Organic gardening - Alternative energy - Resource management - Fusion Kitchen - 2nd hand Clothing Design

HA A FENTI SZÖVEGNEK LEGALÁBB A LÉNYEGÉT NEM ÉRTED, AKKOR ANGOL TUDÁSOD SAJNOS NEM ELEGENDŐ A PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTELHEZ.


www.vestjyllandshojskole.dk
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.116 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum