Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Succesful Small-Scale Farming (könyvajánló)

Succesful Small-Scale Farming (könyvajánló) 11 éve 7 hónapja #3349

  • ecovitka
  • ecovitka profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 1176
  • Köszönetek száma: 530
sussesful_samll-scale_farming.jpeg



Muzsikus tollából:

Cím: Succesful Small-Scale Farming – An Organic Approach

Író: Karl Schwenke

Kiadó: Storey Publishing

Kiadás éve: 1991

Nyelv: Angol

Terjedelem: 135 oldal

Kategória: hagyományos gazdálkodás / növénytermesztés / praktikák

Szint: 1-abszolút kezdő

Kulcsszavak: Farm, organikus, növénytermesztés, kisgazdaság

Elektronikus elérhetőség: nem ismert

Nyomtatott elérhetőség: rendelhető (Bookdepository)

Tartalom: A könyvben alapvető információkat találhatunk a talajokról, valamint a növények életéről. Néhány szót ejt a szerző a használható gépekről, praktikákról, majd néhány példát ad a kisgazdaságokban szerinte jól alkalmazható növényfajokról. Végezetül ad némi útmutatást egy farm, mint kisüzem elemeiről, felépítéséről.

Személyes vélemény (Muzsi): Sajnos a cím sokkal többet ígért, mint amit a könyv végül nekem nyújtani tudott. A nagyalakú könyvek nálam ráadásul nem is jönnek be, pláne ha sűrűbb forgatásra szánják őket. A szerző szerintem alapozó műnek szánta a könyvet, de mint számos más esetben, itt is sokat ront értékén, hogy teljesen az amerikai viszonyokra alapoz. Ez főleg a marketing és a gépesítés terén látszik. Olyan alapvető ismeretek foglalják el a könyv közel felét (talaj besorolása, növények anyagcseréje), amit jó esetben már ismerünk, még akkor is, ha csak most vágunk bele a gazdálkodásba.
Erősségek: A könyv végén a táblázatok jók, és a cash crop szekcióban jó szisztémát mutat a bevétel orientált termeléshez szükséges információk összegzésére.

Gyengeségek: Nagyon amerikai, se nem mélyszakmai, se nem napi praktika, mindkettő előnyei hiányoznak belőle. A címben utal az organikus (bio, öko) gazdálkodásra, de nehezen érhető ez tetten a könyvben (persze ír róla, hogy a sok vegyszer, műtrágya tönkretette Amerikában a termőföldet).

Ajánlás: Sajnos nem tudom ajánlani. Ennél sokkal jobb alapozó művek vannak akár ingyenesen elérhetően is, arról nem is beszélve, hogy magyarul is. Ha viszont már megvan a könyv, vagy könnyen elérhető, érdemes azt a 3-4 órát rászánni, amennyi idő alatt végigfutja az ember, mert lehet néhány
hasznos infó.

Ár: interneten
Utolsó szerkesztés: 11 éve 7 hónapja Beküldte: ecovitka. Indoklás: cím
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.134 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum