Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Tanyakereső - Heves

Tanyakereső - Heves 11 éve 1 hónapja #4610

  • chrism34
  • chrism34 profilkép
Sziasztok!
Bár már egy ideje nem szólt hozzá senki ehhez a témához,én feltennék egy hirdetést.
Köszönöm,hogy megnézitek.

Hatvanban a görbeéri horgásztavaktók 300m-re tanya eladó.5408 m²-telken 2 db.100+200m²-es gazdasági épület található.A 100m²-es lakható,a 200m²-es istálló. Fúrott kút ,ipari áram,az épületek téglából készültek. Az ingatlan több tevékenységre alkalmas(gazdálkodás,lótartás,stb.)
Fűtés:kazán,radiátorok.
A tanyához 3,3 hektár szántóföld tartozik ami igény szerinte megvásárolható,vagy bérelhető.

ÉRDEKlődni:Sopronyiné:06-20-403-8250


16667111-k1.jpg


16667112-k1.jpg


16667113-k1.jpg


16667114-k1.jpg
Utolsó szerkesztés: 11 éve 1 hónapja Beküldte: ecovitka. Indoklás: kép beill.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Tanyakereső - Heves 10 éve 2 hónapja #10617

  • Kardosszilvi
  • Kardosszilvi profilkép
  • TÁVOL
  • Gold Boarder
  • Hozzászólások: 225
  • Köszönetek száma: 50
Ismerősöm hirdetése:
Réti Tanya (Heves megye, Balaton)
Érdeklődnénk, van-e olyan egyedülálló, család, együtt költöző, aki konkrétan a termeléssel, a föld művelésével is szeretne foglalkozni az elméleti tudáson kívül. Jövedelmező munkát ajánlani nem tudunk, de egy lakható ingatlant, ezen felül az általunk megművelt földeken munkát, aminek a gyümölcse természetesen mindenki jutalma, amennyiben remélhetőleg külsőleg is jövedelmet termel annak tisztességes elosztása.
Nem kizárólagos permakultúrás termelés, de a termelésen belül egyre nagyobb területek bevonása ezzel a módszerrel, állattartás, önellátás. Kérem akit érdekel küldjön bátran egy levelet.

Jelenleg kb 8 hektárnyi a terület amit használunk. Ezek nem saját területek, a saját az kb 1/2 hektárnyi. Ebben legelő, helyben bérelt, vagy csak használóként kapott földterületek, lucernás, nagyobb-kisebb kertek értendők. Évente változnak mit tudunk éppen használni, a helyi érdekektől függően. Bővülni még lehet. Jelenleg egy családként egyedül csináljuk, szeretnénk más családokat is bevonni. Jó minőségű helyi húsáru, az ehhez tartozó termény-takarmány megtermelése, batyu körhöz való csatlakozás, vegyszermentes termékek árusítása akár házhoz szállítás rendszerben. Földművelés mellett lehet szőni, fonni, párnát tömni, az állatok, a föld kínálta lehetőségeket kiaknázni. Lehetőségek végtelen tárháza van előttünk, de egyedül nem megy. Hústermeléssel bővülnénk, ahhoz a termény, takarmány, vetés, aratás, betakarítás összefogást igényel, még ha az állatok ellátása megoldható is. Hellyel állattartásra elegendővel rendelkezünk, akár a másik háznál is lehetséges, nagyobb állatok, tehén, ló az itt nálunk inkább. Írtam, fizetni nem tudunk, de természetesen a maga részére előállított, a remélhetőleg fölöslegből befolyó összegeket megbeszélés, munkaráfordítás, akármi alapján egyeztetve elosztjuk. Fontos számunkra a minőség, a föld, az állatok szeretete. Nem egy gyalog-galopp, rengeteg lemondással és nélkülözéssel jár olykor, de rengeteg szépséget, feltöltődést ad ez az életmód.

Gépekkel ha csak nem muszáj a területek nagysága és a két kezünk adta lehetőségek végessége miatt nem dolgozunk. Állati és kézi erővel értendő a munka. Kaszálás, kapálás, vetés, amennyiben megoldható aratás, betakarítás.

Mi a nyolc hektáron három lovat, két tehenet, és az aprójószágot ( ebben a kecske is beletartozik) tartjuk el. Volt arra is példa hogy cseréltünk élelmiszert takarmányért, lehetőség adott mindenre. Elégnek elég lenne, legelő és kaszáló teszi ki a legnagyobb hányadát, de egyedül a kukoricát kézi erővel megművelni baromi nehéz, a betakarítás szintúgy, felkötés szárításra rengeteg időt elvon. Emellett krumpli és marharépa, lucerna van nagyobb területen. A háztáji megtermelésére bőven elég, az állatokkal nem tudunk bővülni, nem a földhiány miatt ahogy írtam, egyszerűen véges a kapacitásunk. Nem a földek kicsinysége, hanem a ránk szakadó munka miatt a termés silányabb, gazos, azt pótoljuk lehetőleg egyenesen a termelőtől, leellenőrizhető helyről, illetve még csak kisérleti jelleggel különböző módszerek bevonásával kevesebbé tenni a munkaigényét minőségi termékek előállítása mellett. Idén szeretnénk megtermelni egy nagyobb területen a terményt, ehhez mérten bővülni a disznóállománnyal, nyúllal, szárnyassal illetve a lovakat csökkenteni, azok nagy területigényűek. Nem célunk nagyobb állományt egyik fajtából sem, amennyire csak lehetséges a teljes repertoárt felsorakoztatjuk az ellátáshoz, amit elbír a két kezünk, önellátás, és az abból felesleg eladása a célunk. Tejelő jószágból is egy-kettő, ahogy a régi családi gazdálkodásoknál. Nincs földalapú vagy egyéb támogatás, nem a ma divatos magyarkodás a célunk, nem ez a célterület. A földekből tisztességesen megélni, nagyanyáink életformáját megcélozva, természetesen a mai igényeknek megfelelően. A régi nagy családi összefogás már a múlté, ha van is egy családon belül nagyon kevés már aki a földekkel foglalkozik, mást nem látunk a fejlődésre, csak a hasonló kvalifitású egyének, családok összefogásával. Egyetlen fegyverünk a nagyok ellen a becsületesség, a minőség, megbízhatóság. Ehhez keresnénk társakat, nem fizetős munkát ajánlok, ahogy írtam most terjeszkednénk kifelé, magam sem látom még mennyi jövedelem folyhat be mellékesként a család ellátása mellett.

Elérhetőség: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.120 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum