Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Kültéri kemenceépítés saját kezűleg! 2012.Július 13-14-15.

Kültéri kemenceépítés saját kezűleg! 2012.Július 13-14-15. 9 éve 11 hónapja #2935

 • valyogveto
 • valyogveto profilkép
Kültéri kemenceépítés saját kezűleg!


A kemenceépítő kurzuson a résztvevők saját kezűleg építenek egy hagyományos kemencét az alapoktól a kiégetésig. Megismerik az alapanyagokat azok keverési módját, arányait, és minden munkafázist.Nagyon fontos, hogy minden munkafolyamatot saját kezűleg kell végezni, mert így lehet gyakorlati tudást szerezni. Ezt a tudást a későbbiekben bővíthetik a szakirodalmak tanulmányozásával és további építéssel.A résztvevők megkóstolhatják a helyi ételeket ,megismerkedhetnek a helyi szokásokkal, kézművességgel.Építés helye: SiklósÉpítés ideje: 2012. Július 13-13-14.Résztvevők száma: 2 FőA képzésre jelentkezni lehet 2012.július 10-igaz Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. E-mail címen vagy a 06/30/6042522 telefonon.A jelentkezés feltétele 10.000 Ft előleg befizetése, melyet a DRB bank vezetett 50600083-30086156-52600013 számú bankszámlaszámra kérünk elutalni a jelentkezési határidő lejártáig. Amennyiben a jelentkező nem tud részt venni a tanfolyamon az előleget nem áll módunkban visszafizetni.Képzés költsége :

60.000 Ft +áfa/főSzállást és étkezést kérésre, igény szerint biztosítunk
Csatolmányok:
Utolsó szerkesztés: 9 éve 10 hónapja Beküldte: valyogveto. Indoklás: új ídőpont és helyszin
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kültéri kemenceépítés - Június 29-30. – Július 1. 9 éve 11 hónapja #2936

 • Razide
 • Razide profilkép
Ez már rablás. Felfordul a gyomrom.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Kültéri kemenceépítés - Június 29-30. – Július 1. 9 éve 11 hónapja #2937

 • emre
 • emre profilkép
 • TÁVOL
 • Moderator
 • Hozzászólások: 752
 • Köszönetek száma: 168
Tudod Razi, a mondás is azt tartja, hogy a jó dolgokat nem ingyen adják ;)
imi
Utolsó szerkesztés: 9 éve 11 hónapja Beküldte: emre.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Kültéri kemenceépítés - Június 29-30. – Július 1. 9 éve 11 hónapja #2938

 • valyogveto
 • valyogveto profilkép
Kedves Razide!

Köszönöm a hozzászólását, bár a tartalmából kiderül, hogy fogalma sincs róla miről is alkot véleményt. Lássuk, hogy a részletek alapján is felfordul e a gyomra.

1. Ez a kemence 600 db nagyméretű téglából épül fel, ennek az ára kb.60.000 Ft, az egyéb alapanyagokat, már nem is sorolom.
2. A kemence ajtaja kb.35.000 Ft.
3. Az oktató díja kb.30.000 Ft
4. Az anyagok szállítása és egyéb költségek kb.30.000Ft és ez nem tartalmazza az áfa részét. Ennyit az anyagi részéről!

5. A képzésen résztvevők 3 nap alatt olyan tudást sajátítanak el, ami után otthon bátran neki tudnak állni megépíteni a saját kemencéjüket. Megtanulják azt szakszerűen fűteni és karbantartani. Sütni - főzni benne hagyományos ételeket illetve a helyi ételekről, népszokásokról is kapnak felvilágosítást a helyi asszonyoktól, akik készítik nekik 3 napon át a finomabbnál finomabb házias étkeket. Egyébként ellehet menni 3 hónapos elméleti képzésre 240.000 Ft + áfa díjért, ahol csak beszélnek, de gyakorlati tudást nem adnak. Ha ez alapján valaki megtanul kemencét építeni, akkor hajrá.
6. De a legfontosabb, hogy a kemence minden esetben egy közösség részére épül, amely a közösség tulajdonába kerül és bármikor használhatják. Jelen esetben egy egyházé lesz, de sorolhatnám azokat a falvakat, ahol ehhez hasonló közösségi kemencét építettünk. Mennyi rendezvényt és felejthetetlen pillanatot szerezve ezzel a közösségeknek.

Ha ezek után is úgy gondolja, hogy ez rablás, akkor......

Üdvözlettel:
Véghi Zsanett
Vass Zoltán Értékmentő Alapítvány kuratórium tagja
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Kültéri kemenceépítés - Június 29-30. – Július 1. 9 éve 11 hónapja #2939

 • Razide
 • Razide profilkép
Tehát a kemencének nincs megrendelője? Adomány lesz? Ennyi erővel a pusztába is lehetne építeni egy kemencét, aztán lerombolni.
Én úgy képzelek egy kemenceépítést, hogy van egy megrendelő, aki kifizeti az anyagot, szállítást, építést, aztán hogy hány ember húzza fel, az már nem érdekli, csak kész legyen. Az építő pedig maga mellé vesz pár embert gyakornoknak, és csak az oktatási díjat kéri el tőlük, s nem várja el, hogy az egész építést ők finanszírozzák. Ez nem szappanfőző tanfolyam, ahol a végterméket hazaviszik a tanulók, ez a kemence ott marad valakinek.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Kültéri kemenceépítés - Június 29-30. – Július 1. 9 éve 11 hónapja #2940

 • valyogveto
 • valyogveto profilkép
Amellett, hogy egy 3 napos intenzív képzés alatt megtanítjuk embereknek a hagyományos kemence építésének minden fortélyát, még egy közösséggel is jót teszünk, mert építünk nekik egy kemencét; és ön ezt egy szappanfőző tanfolyamhoz hasonlítja? Ez elég nagy sértés számunkra. A kurzus résztvevői nemcsak tudással gyarapszanak, hanem egy érzéssel is, hogy az általuk épített kemencével és a munkájukkal segíthettek egy közösségnek is. Az alapanyagot nem a résztvevők finanszírozzák, ők a tudást fizetik meg amit kapnak. Illetve a számukra biztosított szerszámokat, segédeszközöket, ami szerintem minden tanfolyamon kifizetendő. Egyébként egy masszázstanfolyamon sem viszik haza a tanulók a hölgyikét akin tanultak.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.158 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum