Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: És mégis mozog a Zöld - Föld Napja a Gödörben

És mégis mozog a Zöld - Föld Napja a Gödörben 9 éve 11 hónapja #12450

  • Bicajos
  • Bicajos profilkép
"És mégis mozog a Zöld - Föld Napja a Gödörben

2014. április 19.

Gödör Klub (Király u. 8-10.)

"Ha akadna elég ember, aki elhiszi, hogy a jövő legalább részben a saját kezünkben van, nagymértékben nőnének túlélési esélyeink. Csíkszentmihályi e szavai szolgálhatnának mottójául a Gödör Klub 2014-es Föld Napi rendezvényének, ahol pont arra kapunk választ, mit tehetünk mi, egyes emberek a Föld megóvása érdekében.

10.00-19.00: növény- és gasztrovásár a passzázsban: dísz-, haszon- és őshonos növények, palántavásár, kézműves hazai élelmiszerek
11:00-19:00 – Föld Napja Alapítvány interaktív sarok nyitott könyvtárral, közös játékkal, teszttel, nyereményekkel, beszélgetéssel és csatlakozási lehetőséggel a Húsmentes hétfő mozgalomhoz.

11.00-12.30: Mitől bio a bio? - Mirek Barbara, kertészmérnök-növényorvos előadása
Mi a különbség a bio és hagyományos termesztés között? Gyakorlati tanácsok tudatos vásárláshoz, ökológiai kertműveléshez.

12.30-14.00: Ökológiai kert - Mirek Barbara kertészmérnök-növényorvos előadása
Gyakorlati tanácsok egy ökológiai kert kialakítására, fenntartására: talajvédelem, növénytársítások, szelíd növényvédelem.

13.00-15.00: Degrowth mozgalom workshop Vincent Liegey-vel (angol nyelven)
Interaktív előadás a Nemnövekedés (Jólét gazdasági növekedés nélkül) mozgalomról magyarországi példákkal; közös gondolkodás tudatos közösségi részvételről, a valódi nyilvános viták lehetőségeiről és feltételeiről, valamint a képzelet felszabadításáról.

15.00-től fimvetítések a BOCS Alapítvánnyal (a filmeket angol nyelven, magyar felirattal vetítjük)

15.00-17.00: Megsüljünk vagy éhen haljunk? Lester Brown klímatudós és Matt Damon a klímaváltozásról (90'). A film után beszélgetés Hufnagel Levente ökológussal és Simonyi Gyulával, a BOCS Alapítvány elnökével

17.30-19.00: Hány embert bír el a Föld? David Attenborogh (BBC) a túlnépesedésről (55'). A film után beszélgetés Melegh Attila szociológussal és Simonyi Gyulával, a BOCS Alapítvány elnökével

21.00-től ingyenes koncertek: Sardinelli, Korai Öröm, Korai's Banditos

A Gödör büfében egész nap Föld Napi szendvics, 50km-es körzetből, közvetlenül a termelőktől beszerzett, állati termék-mentes alapanyagokból készült bioszendvicsek!"

forrás: www.greenfo.hu/programok/2014/04/19/es-m...doerben?referrer=rss
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.112 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum