Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Portugáliai öko-kalandok

Portugáliai öko-kalandok 11 éve 11 hónapja #2357

  • sariloca
  • sariloca profilkép
Sziasztok!

Egy újabb előadásra szeretnélek meghívni Titeket. Érdekes lehet volt/leendő wwoofingolók számára, illetve azoknak is, akik jártak olyan kultikus helyeken, mint Sieben Linden, vagy maga Tamera is.

Egyik önkéntesünk március folyamán Portugáliában gyűjtött benyomásokat és tapasztalatokat az ökológiai és közösségi fenntarthatóság – kissé rögös – útján lépkedő kezdeményezésekről.

Tamera 1995-ben, a ’60-as évek diákmozgalmainak örökségét továbbvivő németek által alapított képzési és kutatóközpont. A körülbelül 150 fős közösség célja egy olyan modell létrehozása, melynek keretein belül emberek, növények és állatok harmonikus, együttműködő módon élhetnek együtt. Fő kutatási területeik a napenergiára épülő technológiák használata, a vízgazdálkodás, a permakultúra, az oktatás, valamint az emberi kapcsolatok, szerelem, szexualitás. Mindemellett jelentős a közösség globális politikai aktivitása: különböző erőszakmentes helyi kezdeményezéseket támogatnak Brazíliában, Izrael-Palesztínában és Indiában.

Tribodar két éve alapított nyílt tanulási műhely. A gyerekcipőben járó kezdeményezés fókuszában a természettel és egymással való bensőséges kapcsolat kiépítése áll. A permakultúra és természetes építési technikák megismerését, testi-lelki gyógyulást célul kitűző projekt a világ minden tájáról érkező önkéntesek segítségével épül. A mindennapi élet részét képezi a meditáció, jóga, zenés-táncos improvizáció műhelyek.

Az előadás május 10-én 18.00-tól lesz.
Várunk benneteket az Útilapu Hálózat irodájában!
1074 Dohány u. 84 A/1 (Colorado sörbárnál be kell menni az Almássy utcába, 2. kék rácsos ajtó;))
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.126 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum