Minden élelmiszerről elmondható hogy valamilyen kárt okoz a szervezetben.
A piros szőlő tannin tartalma gyomorrákot okozhat.
Az EU élelmiszer irányelvei alapján TENGERI HALAT felnőtt férfiak hetente egyszer ehetnének egészségügyi kockázat nélkül, Nők havonta egyszer, Gyerekek EGYÁLTALÁN NEM.... Ennyire szennyezettek a tengerek.
A paradicsomban is van valami nikotinszerű anyag ami rákkeltő és azokban az országokban ahol sokat esznek belőle több a gyomorákos. Egyáltalán minden növény természetes toxinokat tartalmaz ennek oka például a terhesség első harmadában a rendszeres rosszullétek amikor az anyai szervezet a növényi toxinoktól szabadul meg drámai körülmények között . A magzat az első harmadban nagyon érzékeny minden növényi toxinra, a sejtdiferenciálódás szakaszában.
Japánban a rengeteg párolt zöldség és a hal fogyasztás miatt a világon a legmagasabb az emésztőszervi rákosok aránya. Amióta divatbajött a marhahús és sertés fogyasztás, drámaian csökkent a gyomorrákosok aránya japánban de még mindíg világelsők, ugyanis alaptáplálék a tengeri hal.
Szinte minden gabonaféle fertőződhet fuzáriummal ami számos gonosz dologra képes.
Nem sorolom, maga az élet is elég veszélyes dolog, biztosan halállal végződik. Minden túlzás gondot okozhat a táplálkozásban, a sportban, a szerelemben....
stb.