Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Tanulás és munka

Tanulás és munka 7 éve 5 hónapja #17053

  • éva
  • éva profilkép
  • TÁVOL
  • Senior Boarder
  • Hozzászólások: 72
  • Köszönetek száma: 53
Nemrég kaptam, továbbítom, remélem nem bánjátok!


Kedves Érdeklődő!

Ígéretemhez híven ezennel nyújtok tájékoztatót az idei első két tanulási célú önkéntes munkalehetőségről az Őrségben.
Sokan vannak, akik szeretnének vagy egészen újat kezdeni Életükben, vagy pedig új szemlélet kialakításával módosítani kívánják eddigi gyakorlatukat a valódi fenntarthatóság, a permakultúra, az egészséges életmód stb. jegyében. Nekik szervezzük ezeket a programokat. Ma már nem elég befejezni a gyilkos, mesterséges -így fenntarthatatlan- beavatkozásokon alapuló technológiák alkalmazását az élet összes területén, hanem már magát az Életet kell aktív módon támogatni! Mindegy, hogy egy élhető, Életteli környezetet kíván valaki kialakítani avagy "csak" egy Kertet, netán ÉLŐ TÜNDÉRKERTET, ugyanúgy szüksége van mind elméleti, mind gyakorlati tudásra, ismeretekre a vágyakozásán és a felfestett, megálmodott KÉPÉN túl. Vannak, akik teljes mértékben hiányában vannak ezen minimális ismereteknek, míg mások a bőség zavarában szenvednek e tekintetben... Vannak, akik komoly fizetős tanfolyamomtól remélnek gyors és hatékony továbblépést, mások pedig hamar rájönnek, hogy ez kevés a valódi, készség szintű begyakorlás nélkül. Ezen próbálunk úgy segíteni, hogy néhány napos programokat szervezünk, ahol mind az elméleti, mind a gyakorlati, de csak a valóban alapvető és éppen elégséges, az első lépések megtételéhez szükséges kérdésekkel foglalkozunk behatóan. Mindezt a gyakorlati munkavégzés során mindenki begyakorolhatja és így, felejtés mentesen elsajátíthatja. Mindeközben egy együttműködő, minőségileg új közösség formálódik a résztvevőkből (beleértve a már kialakulóban lévő Élő Tündérkertet is)!
Ennek szellemében a következőkre számíthatsz, ha eljössz (innét már tegeződünk automatikusan): ismeretterjesztő bemutatók (kül- és beltéri), oktatás-előadás, beszélgetések,kertlátogatás,különleges-meglepetés programok(időjárástól függően),és persze a megjelölt témákban gyakorlati munkavégzés (kertkialakítás-gondozás).
Természetesen az elvégzendő munkafeladatokat mindenkinek a neméhez, korához és erőnlétéhez igazítjuk, de mindenkinél számítunk arra, hogy valóban előmozdítják annak a nagy tervnek a megvalósulását, amelyet célul tűztünk ki magunk elé és amit csak önkéntes összefogással tudunk véghezvinni!

Első alkalom:
október 7.péntek du
Érkezés, elszállásolás,ismerkedés,program egyeztetés, vacsora, beszélgetés
október 8.szombat
Reggeli, kertbemutató-alapismeretek átadása- definíciók, ebéd, aktuális kert gondozási műveletek I.,vacsora,beszélgetés
október 9.vasárnap
Reggeli, aktuális kertgondozási műveletek I-II.,ebéd(késői),rövid kirándulás,hazautazás

Második alkalom:

október 9.vasárnap du
Érkezés, elszállásolás,ismerkedés,program egyeztetés, vacsora, beszélgetés
október10.hétfő
Reggeli, faültetési-telepítési alapismeretek átadása-definíciók, ebéd, előkészületek faültetéshez,vacsora,meglepetés program
október11.kedd
Reggeli, faültetés, ebéd, faültetés,vacsora, beszélgetés
október12.szerda
Reggeli, faültetés, ebéd(késői), rövid kirándulás, hazautazás

Szállás lehetőségek : sátrazás a kertben, a jurtámban, a téglaházamban, ill. panzióban a faluban(ez utóbbi fizetős) . (Ha tudsz hozz saját hálózsákot, papucsot és törülközőt,panzióban ezek nem szükségesek...)
Étkezés: hozott anyagból (batyus közös étkezés a házamban) ill. közös főzés... (Aki panzióban akar szállást, ott is ehet...)
Szükséges hoznivalók: jegyzetelési kellékek, munkaruházat,bakancs vagy olyan cipő ami lehetőleg vízálló és akár ásni is lehet benne (!), esetleg valamilyen munkás kesztyű,ha van jól bevált ásód és persze autóval jössz azt is hozd magaddal,sapka-kalap eső vagy nap ellen, váltás meleg,száraz ruha. Készpénz amennyi az esetleges panzióra, élelem vásárlásra, ill. esetlegesen kis őshonos gyümölcsfa, avagy valamilyen általunk az immunizálásban használt mikrobiológiai készítmény vásárlására kellhet...

Bármely további kérdés miatt hívj telefonon még időben!!! 06 30 516 47 06.
Részvételi szándékodat feltétlenül jelezd vissza emailben ill. telefonon!
A pontos címet ill. az idetalálást telefonon tudom elmagyarázni!

Szeretettel várok mindenkit, hidd el épülésedet fogja szolgálni ez a pár nap mindenféle értelemben. A rossz idő egy relatív fogalom: a KERT örül a napsütésnek és az esőnek egyaránt...
Almásy Béla
Kutató agrármérnök
Éva
Utolsó szerkesztés: 7 éve 5 hónapja Beküldte: éva.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Bozse
Oldal elkészítésének ideje: 0.114 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum