Éppen most nézegettem a Gyakorlati Biogazdálkodás 1 c.könyvet, amiben van egy fejezet a homoktövisről. Ott pont írják is, hogy vigyázni kell vele, mert a benne levősavak miatt nagy mennyiségben kimarj a száj nyálkahártyáját/nyelvet. Ti viszont gyorsan lehajtottátok,talán lejjebb csinálta ugyanezt...durva!
Más: mi a csipegetésen és a valamibe beleturmixoláson kívül egy módon esszük még a homoktövist, és idén eddig így fogyott a legtöbb: kicsi üvegbe belerakjuk a megmosott, leszárított bogyókat, felöntjük mézzel, és berakjuk hűtőbe. Hetekig biztosan eláll, tovább nem tudom,mert elfogy. A méz kicsit savanykás lesz a homoktövistől, a homoktövis meg édesebb a méztől, nagyon kellemes. Anno szerintem itt a fórumon írta valaki, de nem sikerült megtalálnom a hozzászólást.
Nincs valakinek tapasztalata ezzel az eltevési móddal, pl. érdemes próbálkozni a tavaszi szezonra eltenni így vagy maradjunk a fagyasztásnál?