Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Száraztészta-készítő gépek

Száraztészta-készítő gépek 10 éve 3 hónapja #10362

  • emre
  • emre profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 752
  • Köszönetek száma: 168
moha beküldte:
Nos, a mai tapasztalatom alapján nem ajánlanám a svájci típust. Az olasz sokkal jobb....nyújtásra jó, de vágni már nem, beakad, gyűri, visszatekeri, el sem kezdi....

Visszaküldöd a boltnak?
imi
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Száraztészta-készítő gépek 10 éve 3 hónapja #10367

  • Hajni
  • Hajni profilkép
  • TÁVOL
  • Expert Boarder
  • Hozzászólások: 151
  • Köszönetek száma: 101
Lehet, hogy egy sodrófával és derelyevágóval, némi damillal kiváltható az egész. Én erre jutottam anno és letettem a vásárlásról. Hozzáteszem azóta még nem indult be a nagyüzemi-házi tésztakészítő projekt, van még tartalékon bolti.
Durumból régen készítettem. Félig kiszáradt állapotban főztem ki, így több időt igényelt. És úgy vettem észre, hogy jót tesz neki, ha áll kicsit vagy megkapja a rátétet, puhább lesz.


Ezt próbáltam, de én két szálat pödörtem össze; így tartotta a formáját, de némileg vastagabb lett.

Egy nagyon jó blog, ahonnan lehet tanulni, ahonnan a kép is származik. A címkék alapján lehet eligazodni.
Utolsó szerkesztés: 10 éve 3 hónapja Beküldte: Hajni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: emre

Száraztészta-készítő gépek 10 éve 3 hónapja #10451

  • moha
  • moha profilkép
  • TÁVOL
  • Junior Boarder
  • Hozzászólások: 22
  • Köszönetek száma: 6
Igen, én visszaküldtem, és egy olaszt veszek inkább. Nekem azzal könnyebb volt dolgozni. Közben a férjem észrevette, hogy egyik vágórész rossz benne, a szélesmetélttel szemben cérna 'kés' van, ezzel volt a legtöbb gond...ha ezt leszámítjuk, akkor a többi csak kicsit nehézkesebb mint a másik típussal. Szóval a miénk hibás is volt..

Nekem sodrófával túl sokáig tart, az időfaktor nekem fontos:).
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: emre

Száraztészta-készítő gépek 10 éve 3 hónapja #10455

  • Lucagazda
  • Lucagazda profilkép
  • TÁVOL
  • Expert Boarder
  • Hozzászólások: 141
  • Köszönetek száma: 132
sziasztok,
én is vettem tavaly magyar tésztagépet, de csak korlátozott tapasztalataim vannak, mert sokkal kevesebbet használtam, mint szerettem volna - ahogyan kevesebbet is jelentkeztem az utóbbi időben, mint korábban. Szóval nem a gép az oka, hogy nem használom.
Én korábban olasz tésztagépet használtam, azzal tudom összehasonlítani.
1 tojásos, tehát majdnem durum tésztát szoktam csinálni, mert úgy láttam, hogy az a kevés tojás is segít összetartani az alapanyagot, könnyebb dolgozni vele.
A magyar gép nagy előnye, hogy egy folyamatban készíti a kívánt formát, míg az olasznál több fázisban nyújtok, aztán szeletelek. Ide viszont pont olyan tészta kell, amilyet a nagymamám is csinált sodrófával, míg a magyarhoz sokkal szárazabb, morzsalékosabb alapanyagot kell készíteni, mert különben ragad. Ezt csak többszöri próbálkozással tudtam kikísérletezni. Még mindig lehetne finomítani, mert nem sikerül sz összes feltétnél a kívánt eredményt elérni. Ez biztosan a gyakorlat hiánya miatt van.
Mennyiség: ha csak kevés, egy étkezéshez szükséges adagot akarok készíteni, jobb a magyar gépet használni, ha szárítani is akarok cérna- v. szélesmetéltet, inkább az olasz gépet használom, bár jóval nagyobb a használat közbeni helyigény.
Ár-érték arány: egyszerű de jól használható olasz gépet ötöd annyi áron lehet megvenni, mint a magyart. Minthogy én még csak betanuló tésztázó vagyok, és pont azt a részét nem használom, amelyik plusz szolgáltatás (csőtészta, tarhonya, stb.), nekem még nem éri meg a befektetett pénz. Ezen változtatni szeretnék.
Kiegészítés: a lányom vett egy elektromos húsdarálót (ha jól emlékszem Alaszka a neve), és ebben is volt olyan feltét, amelyikkel tésztát lehet gyártani....
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Száraztészta-készítő gépek 10 éve 3 hónapja #10457

  • zsanettrp
  • zsanettrp profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 879
  • Köszönetek száma: 282
moha beküldte:
Nekem sodrófával túl sokáig tart, az időfaktor nekem fontos:).

Te a cukrász Moha vagy? Nagy csodálód vagyok. :)
Zsanett
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Száraztészta-készítő gépek 10 éve 3 hónapja #10459

  • moha
  • moha profilkép
  • TÁVOL
  • Junior Boarder
  • Hozzászólások: 22
  • Köszönetek száma: 6
Zsanett, csalódást kell okozzak, nem én vagyok ő:).
(tudom kire gondolsz, de nálam ez a nick a nevemből adódott:))
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.165 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum