Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Kovászos uborka

Kovászos uborka 12 éve 9 hónapja #210

  • ak@cos
  • ak@cos profilkép
Sziasztok!

Ha itt a nyár és a forróság akkor a kovászosuborka is megjelenik az asztalunkon. De nem a boltira gondolok itt, vagy éppen a piacon vásároltra hanem az otthon készítettre.

Szeretnék egy pár kovászosuborka receptet összegyűjteni. Ki hogyan csinálja, mivel bolondítja meg stb.

Előre is köszi:
ak@cos
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Kovászos uborka 12 éve 9 hónapja #212

  • ecovitka
  • ecovitka profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 1176
  • Köszönetek száma: 530
Hello.

Legutóbbi kovi ubi amit csinaltunk isteni lett. Gergő anyukájának a recpetje. Vizet forrlasz (annyit, hogy majd az ubit ellepje), sót oldasz fel benne (nem keveset), majd hagyod hűlni.
Ubit kicsit be lehet nyesegetni, majd üvegbe tölteni, egy nagy csomó kaprot közé, nyakonönteni vízzel, kenyér a tetejére és kistányérral lefedve mehet is a napra. Én már másnap félig kovaszosan, félig édeskésen is imádom.
Régebben tettem bele fokhagymát is, de rá kellett jönnöm, hogy így a la natural sokkal finomabb.

Mesélj majd, hogy milyen lett.
Üdv, V
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Kovászos uborka 12 éve 9 hónapja #213

  • Klau
  • Klau profilkép
Pont tegnap csináltam én is kb. ugyanígy, ahogy leírtad. Mi szoktunk bele rakni 1-2 gerezd fokhagymát is, és kaprot az üveg aljára, meg a tetejére. Arra kell figyelni, hogy klassz meleg idő legyen egész nap, mert a kovi ubi nem bírja a nagy hőmérséklet ingadozást. De a mostani hőségben biztos finom lesz, és 1-2 nap alatt megérik! :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Kovászos uborka 12 éve 9 hónapja #217

  • ak@cos
  • ak@cos profilkép
Hi,

igen ez a basic, a root, a tradiciónális verzió. Só, víz, kapor + fokhagyma + kenyér.

Ez egyszerű és gyorsan elkészíthető.

van aki egy kis meggyfa ággal - zsenge ág legyen - bolondítja meg az ízeket.
Ajánlom kipróbálásra.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Kovászos uborka 11 éve 10 hónapja #3009

  • edusa
  • edusa profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 422
  • Köszönetek száma: 180
Újra aktuális a téma! :)

Tavaly egy orosz hölgy mesélte, hogy ők meggyfa és ribizlileveleket is tesznek bele, kenyeret viszont nem. Kipróbáltam, szerintem jó, de az "eredetit" kenyérrel jobban szeretjük.
De kenyér helyett épp annyira jó egy szelet a tavalyi krumpliból (nyersen).
Az nem is ázik szét, így nem is penészedik annyira.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Kovászos uborka 11 éve 10 hónapja #3043

  • ladanyi.szabolcs
  • ladanyi.szabolcs profilkép
Krumplival szoktuk mi is. Nem ázik szét...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.125 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum