Üdv, Vendég
Felhasználóinév: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA: Házi kenyérsütés

Házi kenyérsütés 10 éve 5 hónapja #8873

  • edusa
  • edusa profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 422
  • Köszönetek száma: 180
A teljes őrlésű liszt B vitamin tartalma az őrlés után minden nappal feleződik. A csírában lévő zsírsavak is hamar avasodásnak indulnak. Ezért érdemes frissen őröltet venni (illetve nem érdemes nagy tételben bespájzolni belőle), pár bioboltban frissen őrlik, ha az ember ott veszi a gabonát.

Ha ez semmiképpen nem megy, akkor olcsón, viszonylag jó minőségűt a Sp@r-ban lehet kapni.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Házi kenyérsütés 10 éve 5 hónapja #8875

  • AttilaK
  • AttilaK profilkép
  • TÁVOL
  • Platinum Boarder
  • Hozzászólások: 682
  • Köszönetek száma: 318
tisztamo beküldte:
Én is vettem tőle már, de sokat nem mertem, mert azt mondta, a lisztje azért nem szavatos sokáig, mert nem használ petezúzót, így túlélhetnek nem emlékszem milyen károsítók, és elszapordhatnak a lisztben. Ez ellen védekezel valahogy, vagy nem akkora a veszély, csak nem akarta a jó hírét kockáztatni?

Én nem vettem észre, hogy bármi is lett volna a lisztjében. Másfél évig használtam az első vásárlást, semmi nem szaporodott el benne, mondjuk én légmentesen zárható fémkaniszterekben tartom a lisztet is, abba kártevő nem megy, vagy elpusztul előbb utóbb az oxigénhiánytól, ha van benne abszorber.
Nem az a beteg, aki nem alkalmazkodik egy abnormális világhoz.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Házi kenyérsütés 10 éve 5 hónapja #8878

  • toti2
  • toti2 profilkép
  • TÁVOL
  • Gold Boarder
  • Hozzászólások: 271
  • Köszönetek száma: 99
a téma egyik igen nagy tudoja szerintem itt van nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/
a legjobb modszerek és receptekkel mi eszerint sütünk és mit modja kiváló a minősége de azért az időről nem beszélnék elég idő igényes de ez az egésznek a lelke.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Házi kenyérsütés 10 éve 5 hónapja #8880

  • ecovitka
  • ecovitka profilkép
  • TÁVOL
  • Administrator
  • Hozzászólások: 1176
  • Köszönetek száma: 530
gergo beküldte:
tisztamo beküldte:
Nekem az a véleményem, hogy a malom az utolsó, amit érdemes megvenni, mi még nem is jutottunk el ide, pedig csak saját kenyeret eszünk két éve.

Szerintem is érdemes megsütni egy pár kenyetret mielőtt a malmot megvenné az eber, de az az igazság, hogy ha már tudod, hogy belefér a kenyérsütés a napi rutinodba, szerintem érdemes mihamarabb beruházni. Nálam hatalmasat ugrott a kenyér minősége mióta úgy kezdem, hogy előveszek 1,5 kg búzát...

A malommal kapcsolatban pedig ajánlom nézz körül, mert a szart is annyiért árulják, mint a jót. Sőt kinézetre is nagyon hasonlóak, csak a részletekben van különbség - de ott hatalmas.

Receptet, technikát nem írok, mert már mindent leírtatok előttem, meg amúgy is csak megmutatni tudnám, leírni nem. Gépet régen használtam, de hamar rájöttem, hogy az nem más, mint saját magunk becsapása. Azt tapasztaltam, hogy csak kézzel lehet csak jó kenyeret készíteni.

gergo-kenyer.jpg

Gergő nem említette meg, hogy amióta nem élesztővel, hanem kovásszal süti a kenyeret azóta a szimplán finomból a mennyei csúcskategóriába sorolható a kenyere. Imádom, hogy enyhén savanykás lesz a kenyér a kovásztól.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Házi kenyérsütés 10 éve 5 hónapja #8882

  • AttilaK
  • AttilaK profilkép
  • TÁVOL
  • Platinum Boarder
  • Hozzászólások: 682
  • Köszönetek száma: 318
toti2 beküldte:
a téma egyik igen nagy tudoja szerintem itt van nemvagyokmesterszakacs.blogspot.hu/
a legjobb modszerek és receptekkel mi eszerint sütünk és mit modja kiváló a minősége de azért az időről nem beszélnék elég idő igényes de ez az egésznek a lelke.

Nos igen, az idő. Látogatóban voltam egy tanyán az elmúlt hetekben, ahol bőszen dagasztott a gazdaasszony és sütötte a finom kenyereket. Mondtam neki a lusta kenyerem receptjét, meg is sütöttem neki a Salgóban, mert nem hitte, hogy ilyen is létezik, aztán megkaptam, hogy elvettem az élete értelmét, mert nem kell órákat dagasztani a jó kenyérhez :-)
Aztán megismételtük együtt is, kemencében is, s egyik sem volt rosszabb.
Ez is csak az utak kérdése, a cél ugyanaz.
Nem az a beteg, aki nem alkalmazkodik egy abnormális világhoz.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Házi kenyérsütés 10 éve 5 hónapja #8883

  • kovibali
  • kovibali profilkép
  • TÁVOL
  • Moderator
  • Hozzászólások: 495
  • Köszönetek száma: 261
Mennyi a lusta receptedben a teljes sütési idő? Mert az kimaradt..
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.
Oldal elkészítésének ideje: 0.132 másodperc
Az fórum motorja a Kunena Fórum